Gündem

Zihin Haritası Hakkında

Zihin haritası veya zihin haritalama, beyinde bulunan bilgilerin akışını sağlayıp etkili bir bir biçimde kullanılmasını sağlayan bir yöntemdir.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Zihin haritası veya zihin haritalama, beyinde bulunan bilgilerin akışını sağlayıp etkili bir bir biçimde kullanılmasını sağlayan bir yöntemdir. Beyinde bulunan bilgi ve işlenen fikirleri aktaran bir not alma aracı olarak da görülebilir. Bu makalemizde zihin haritası nedir ve öğrenme üzerinde nasıl bir etkisi vardır hakkında detaylı bilgiler yer alıyor.

Zihin Haritası Nedir?

Zihin haritasını doğru bir şekilde anlamanın en basit yolu şehir haritasına benzetilebilir. Ana fikri temsil eden şehir merkezi ve merkezden giden yollar da düşüncüleri temsil eder. Aslında zihin haritası beynin dinamik potansiyelini ortaya koymak için adeta bir evrensel anahtar durumunda bulunuyor.

Eğitimde Zihin Haritalamanın Önemi

Resim ve şekillerle yapılan öğrenme yöntemleri kişilerin öğrenmesi daha eğlenceli hale gelir. Zihin haritası ile öğrenme, nesnel bilgiden öznel bilgiye, pasif öğrenciden aktif öğrenciye dönüşmesini sağlayan ve öğrenmeyi kolaylaştıran yöntemler olarak biliniyor. Zihin haritası bilgi ve fikirlerin özümsenmesini sağlarken yeni fikir bulmada etkin rol oynar.

Zihin Haritasının Yararları Nelerdir?

Zihin haritası en önemli yöntemlerden biri olup bilinen en iyi yönü ise herhangi bir zamanda insan aklına bir fikir klasörleyebilme yeteneği kazandırmaktadır. Kişisel planlamalarda, yeni fikirler üretme, kitap özetleri çıkarma, problemlere alternatif çözümler bulma ve ders çalışırken not alma gibi konularda fayda sunar. Zihin haritası hakkında bilgi ve bu yöntemle çalışma isteye kişiler Zihinler Fora web sitesinde eğitmen ve eğitimler hakkında detaylı bilgiler bulabilirsiniz.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x