Ekonomi

Yurt Dışı Çıkış Harcına Beklenen Zam Geldi

Uzun süredir tartışmalara neden olan yurt dışı çıkış harcı zammı belli oldu.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Vergide adalet ve etkinliği artırmayı amaçlayan vergi paketi taslağının çalışmaları tamamlanırken, geçtiğimiz haftalarda gündemi sık sık meşgul eden ve tepkilerin odağı haline gelen konulardan biri olan yurt dışı çıkış harç puluna yapılacak zam da belli oldu.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Grup Başkanı Abdullah Güler, daha önce 150 Türk lirası (TL) olan yurtdışına çıkış harcının 500 TL’ye yükseltilmesinin vergi paketi içinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) sunulacağını açıkladı.

Güler salı günü yaptığı açıklamada, kısa vadeli prim oranını da yüzde 2’den yüzde 2,25’e çıkardıklarını belirterek, “Teklifimizde yeni vergi güvenlik müesseseleri oluşturuyoruz. Serbest meslek kazancı ve ticari kazanç yönünden gelir vergisi mükelleflerinin hasılatları tespit edilecek. Yüzde 20’nin üzerinde uyumsuzluk tespit edilmesi halinde izaha davet edilecekler,” ifadelerini kullandı.

Güler ayrıca, “Yurt dışına çıkış harcını 500 lira olarak belirliyoruz. Her yıl harç tutarı yeniden değerleme oranıyla artırılacak,” dedi.

2019 ve 2022 yılları arasında 50 TL olan yurt dışı çıkış harcı, Mart 2022’de 150 TL’ye çıkarılmıştı.

Yurt dışı çıkış harcı havaalanlarında bulunan otomat ve veznelerin yanı sıra gümrük saymanlıklarına, Maliye Bakanlığı’na ait harç bürolarına, anlaşmalı bankalara ve vergi dairelerine ödenebiliyor.

  • - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x