Gündem

Yörük Türkmenleri Festivalde Buluştu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale İç Anadolu Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu yöneticileri, Diyarbakır’da bu yıl İkinci düzenlenen Uluslararası Diyarbakır Türkmenleri Tarih, Kültür ve Tarım Festivalinde Kırıkkale’yi temsil etti.

HABER: YELİZ ERDEM

Cumhuriyetin 100. Yılında Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde bulunan Türkmen hacı köyünde 2. Uluslararası Diyarbakır Türkmenleri Tarih, Kültür ve Tarım Şöleni düzenlendi. Türkmen Kardeşliğinin güçlenmesini amaçlayan düzenlenen etkinliğe Kırıkkale iç Anadolu Yörük Türkmen Dernekleri Federasyonu Başkanı Ali İhsan Akkaya, yönetim kurulu üyeleri, Türkiye’nin 81 ilinde yaşayan Türkmenlerin yanı sıra İran, Musul, Kerkük, Azerbaycan, Türkmenistan, Kazakistan gibi ülkelerden katılım sağlandı.

Federasyon Başkanı Akkaya, Tarih, Kültür ve Tarımın bir araya geleceği festival de sergiler, müzik, horon, halk oyunları ve semah gibi etkinlikler ile Türkmen kardeşliğinin pekiştirildiği festivalde başta Diyarbakır Türkmenleri Dernek Başkanı Cumali Kahraman başta olmak üzere emeği geçenleri tebrik etti.

- Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu