Eğitim

YKS’ye Girecek Depremzede Adayların Ulaşım ve Barınma Desteği

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Valiliği, deprem bölgesinden 2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (2023-YKS) başvuran adaylara sağlanan ulaşım ve barınma desteği verileceğini açıkladı

HABER: TAHİR ERDEM

Kırıkkale Valiliği tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

“06.02.2023 tarihli depremler sonrasında, 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde uygulanacak olan 2023-YKS’ye ikamet ettiği sınav merkezi dışında girecek depremzede adaylara ulaşım ve barınma desteği sağlanacaktır. Sınav tahliyesiyle ilgili iş ve işlemler Valilik (Açık Kapı), İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, Hatice Hanım Kız Öğrenci Yurdu tarafınca yapılmaya başlanmıştır. Başvurular için 11 Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (0318 224 66 58), Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Çağrı Hattı (0318 225 2610-11-12), Hatice Hanım Kız Öğrenci (0318 357 25 53) Yurdu 24 saat esasına göre çalışmaktadır. Ulaşım ve barınma desteğine başvurular; T.C. Kimlik Kartı, 2023-YKS Sınava Giriş Belgesi ve İkametgâh Belgesi ile birlikte 01-15 Haziran 2023 talihleri arasında Valilik ve Kaymakamlıklara şahsen yapılacaktır. Tahliye ve geri dönüşler konusunda müracaat noktalarına başvuran afetzedelerin sadece bilet ücretleri karşılanacak, kendi imkanları ile bilet alan afetzedelerin talep halinde bilet ücretleri ödenecektir. Valiliğimizce tutulacak araçlarla(Sadece Ankara İÜ için) gitmek isteyen kişilerin başvuru birimlerine müracaat etmesi gerekmektedir. Araçta yolcu olarak bulunan (depremzedeler) kişilerin kimlik bilgileri istenmektedir. 0 Varış yerlerindeki başvuru ve tahliye birimlerine yol ve masraf belgelerinin sisteme yüklenmesi için müracaat edilmesi gerekmektedir. Vatandaşlarımızın geri dönüş talep etmeleri halinde başvuru işlemleri geliş usullerine göre geldikleri İl Valilik ve Kaymakamlıklara müracaat edilmesi gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

  • - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu