Gündem

Yılın Ahisi Bekir Balcı Seçildi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

  1. Ahilik Haftası hazırlıkları Kırıkkale’de sürüyor. 50 yıldır Kırıkkale sanayi sitesinde oto kilitçiliği yapan Bekir Balcı 2023 yılının Ahisi seçildi.

HABER: TAHİR ERDEM

Üretenin, namuslu kazancın, namuslu ticaretin, işçinin, çalışanın ve adaletli yönetimin simgesi, halka dönük bir kurum olan Ahilik bu yılda düzenlenecek etkinliklerle kutlanacak. Kırıkkale’de Eylül ayı içerisinde Ahilik Kültürü Haftası etkinlikleri düzenlenecek.

Kutlamalar kapsamında oluşturulan İl Ahilik Kutlama Komitesi çalışmalarını sürdürüyor. Kutlama komitesinin yaptığı çalışmalardan bir tanesi de yılın ahisinin belirlenmesi oldu. Yapılan çalışmalar neticesinde Kırıkkale’de yılın ahisi 50 yıldır Kırıkkale eski sanayi sitesinde oto kilit ustalığı yapan Bekir Balcı yılın ahisi seçildi.

Yılın Ahisi seçilen Bekir Balcı’ya plaketi Ahilik Haftası etkinliklerinde verilecek.

Yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler veren Kırıkkale Ticaret İl Müdürü Seyfettin Çetiner “Eylül ayının ikinci haftası yapılacak olan 36.Ahilik haftası kapsamında, İl Ahilik Kutlama komitesince 2023 yılı ilin ahisi seçilen Sanayide yaklaşık elli yıldır oto kilitçiliği mesleğini icra eden, Bekir Balcı’yı KESOB Başkanı Osman Cebeci ve Oto Sanatkarlar Odası Başkanı Murat Pehlivanlı ile birlikte ziyaret ederek tebrik ettik. Ahilik haftası etkinlikleriyle ilgili İlimizin ahisine bilgilendirme yaptık” ifadelerini kullandı.

İşte, daima iyiyi, doğruyu, güzeli benimsemiş olan Ahi’nin alnı açık olmalı, Eli açık, cömert, yardımsever olmalı. Sofrası, kapısı açık olmalı, nesi varsa misafiriyle paylaşmalıdır. Dilini yalandan, gıybetten, iftiradan bağlamalı, Gözünü ayıp aramaktan, elini haramdan bağlamalı, Belini bağlamalı, kimsenin namusuna göz dikmemelidir.

 

- Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu