Sağlık

YİH vatandaşları uyardı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi (YİH) vatandaşları ağız ve diş sağlığı konusunda uyardı.

HABER: YAKUP ÖZCAN

Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şu ifadelere yer verildi;

“Diş çürükleri, ağız ve diş sağlığı başta olmak üzere tüm vücudumuz için problem teşkil ediyor. Yapılan araştırmalarda ağız içerisindeki çürüklerinin; diş kayıpları, diş eti hastalıkları, diyabet ve kalp hastalıkları gibi pek çok farklı rahatsızlıkla bağlantılı olduğu belirtiliyor.

Sağlıklı diş ve diş etlerine sahip olmamızın, aynı zamanda genel vücut sağlığımıza da katkısı bulunuyor. Ağız ve diş sağlığı konusunda Kırıkkaleli vatandaşlara uyarılarda bulunan Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi “Diş çürükleri ve diş eti iltihaplanmaları vücut sağlığını da olumsuz etkileyebilir.

Ağız ve diş sağlığınızı korumak için, Günde en az 2 kez 2’şer dakika dişlerinizi fırçalayın, düzenli olarak diş ipi kullanın. Sert kabuklu kuru yemişleri veya sert cisimleri dişlerinizle kırmaya çalışmayın. Şekerli, asitli sağlıksız yiyecek ve içecekleri tüketmeyin. Sigara içmeyin. Diş hekimine gitmeyi ihmal etmeyin.

Ağız kokusu şikayetlerinin yüzde 90’ı, ağız içindeki sorunlardan kaynaklanmaktadır. Diş fırçalama ve diş ipi kullanımının düzenli olmaması büyük etkendir. Ancak inatçı ağız kokusu genellikle; diş çürükleri ve diş eti iltihaplarında daha fazla görülmektedir. Tanısı ve tedavisi oldukça kolaydır. Diş hekiminize giderek muayene olduğunuzda, sorunlar belirlenerek tedavileri yapılır. Ağız bakımınızı düzenli ve doğru olarak yaptığınızda ve rutin kontrollerinizi aksatmadığınızda ağız kokusu, probleminiz olmaktan çıkacaktır” denildi.

  • - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu