İlimiz tarımsal üretiminde önemli kayıplara neden olan nadas alanlarının, üreticiye ve Ülke ekonomisine katkı sağlayabilmesi adına başlatılan çalışma ile çiftçilere alternatif ürünler sunmayı planlayan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Kışlık Nohut, Kışlık Mercimek çeşitleri ve Korunga ile yaptığı demonstrasyonlar çiftçinin yüzünü güldürdü.
TARIM ARAZİ ORANI YÜZDE 43
Uygulama yapılan arazilerde incelemelerde bulunan Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sırrı Yılmaz; ilimizde nadasa bırakılan tarım arazilerinin oranının yüzde 43 olduğunu ve bu oranın Türkiye ortalaması olan yüzde 17 rakamının çok üstünde olduğunu belirtti. Çiftçinin bu alanları daha verimli ve etkin kullanabilmesi için alternatifler geliştirdiklerini anlatan Yılmaz, kışlık çeşitlerin bir alternatif olduğunu ancak bu soruna en etkin çözümün yem bitkisi ekilişlerinin arttırılması ile bulunabileceğini vurguladı.
ÇİFTÇİLERİ MÜDÜRLÜKLERE DAVET ETTİ
Bu doğrultuda ilimiz de korunga ekilişinin arttırılması sayesinde hem nadas alanlarında önemli bir azalma olacağının hem de bu bitkinin hayvan besleme yönünden önemi sayesinde ilimiz hayvancılık sektörüne de büyük katkı sağlayacağının altını çizen Yılmaz, korunga bitkisi ekimi ile aynı zaman da arıcılık için de çok faydalı bir adım atılmış olacağını söyledi. Çiftçinin arazisini daha verimli kullanabilmesi, ilimizde hayvancılığın gelişmesi ve arıcılık faaliyetlerinde verimin arttırılması gibi birçok faydayı bünyesinde barındıran yem bitkisi ekimlerinin arttırılması için çalışmaların devam edeceğini de belirten Yılmaz, çiftçileri bu konuda yardım ve teknik destek almak üzere İl ve İlçe Müdürlüklerine davet etti.