Kırıkkale’de bulunan Organize Sanayi Bölgesi ve yapımına devam edilen Silah Organize Sanayi Bölgesine yatırım yapmak isteyen yatırımcılar geri adım atıyor.
ANKARA İLE YARIŞIYORUZ
Kırıkkale’nin Organize Sanayi Bölgelerine yatırım yapmak isteyen yatırımcılar vazgeçiyorlar. Organize Sanayi Bölgesi ve Yapımı devam eden Silah Organize Sanayi Bölgesi’nde yatırım yapmak isteyen yatırımcılar OSB lerde bulunan arsaların m2 fiyatlarının yüksekliğinden şikâyet ediyorlar. İç Anadolu Bölgesinde tüm illerden daha pahalı olan ve Başkent Ankara pahalılık konusunda yarışan ilimize yatırım yapılması iş adamları tarafından mantıksız görülüyor.
PAZAR AZ PAHA ÇOK
Kırıkkale’ye yatırım yapmak isteyen ancak arsa fiyatlarının yüksekliğinden bahisle vazgeçen iş adamları, “Ankara, Bursa, İzmir gibi şehirlerin pazarına ve pazarı olan yerlere ulaşım kolaylığına oranla Kırıkkale çok daha geride iken Organize Sanayi Bölgelerinde ki arsa fiyatları çok daha pahalı veya aynı fiyatlarda. Bu durum da hiçbir iş adamı İstanbul’dan, Ankara’dan kalkıp Kırıkkale’de yatırım yapmaz. Yapmasının mantıkla hiçbir alakası yok. Hem pazara uzak olacaksın, hem pazarın olmayacak hem de pazarı olan yerle aynı miktarda yatırım yapacaksın. Bu tür şehirlerin yatırımcıyı çekmesi için yatırım miktarının cazip olması gerekir. Bu cazibe olmadığı zaman kimse ticaretini bırakıp Kırıkkale’ye yatırım yapmaz.” İfadelerini kullandılar.
SİLAH ORGANİZE BÖLGESİ BİR FIRSAT
Konu hakkında fikrini aldığımız Gayrimenkul uzmanları Kırıkkale’de kurulan Silah Organize Bölgesinin Kırıkkale için bir fırsat olduğunu ancak metrekare arsa fiyatlarının yatırımcıların gözünü korkuttuğunu söylediler. Çevre illerle kıyaslanınca OSB arsalarında metrekare fiyatında Kırıkkale’nin 30.000 lira ile en pahalı il olduğunu söyleyen uzmanlar, “Kırşehir 15.000, Kayseri 25.000, Çankırı 20.000, Aksaray 10.000, Niğde 10.000 Lira ile Kırıkkale’nin gerisindeler.” Dediler.
ŞİKÂYET DEĞİL ÇÖZÜM İSTİYORUZ
Her fırsatta şehir olarak Kırıkkale’ye yatırımcı gelmediğinden şikâyet ediyoruz. Ancak, yatırımcı gözünden Kırıkkale’ye hiç bakmıyoruz. 43 ilin geçiş noktasında olmamıza ve Ankara’ya yakın olmamızın avantajını kullanamıyoruz. İstanbul, Bursa, İzmir gibi büyükşehirlerinin yanında gelişen yerleşim yerlerini hiç örnek almıyoruz. İnegöl, Kocaeli, Tekirdağ gibi şehirler Sanayide çağ atlarken Kırıkkale olarak devamlı geriye gidiyoruz. Makine Kimyayı canlandıramadığımız gibi alternatif Sanayide ortaya çıkartamıyoruz. Uzmanlara göre gerek pahalılık gerek Avrupa Birliği yatırım programı hibe destekleri çerçevesinde 3. Bölgede olmamız nedeni ile yatırımcılar daha az destek alırken Kırıkkale’yi tercih etmiyorlar. Sürekli göç vermeye devam eden şehrimizi yeniden kalkındırabilmek için Kırıkkale’yi yatırımcıların cazibe merkezi haline getirmemiz gerekiyor. Peki bu şartlar da Yatırımcı Neden Gelsin?
0