Yahşihan

Yahşihan’da Türkiye’de Görülmemiş, Örnek Yolsuzklar Var ?

Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur  "Yahşihan'ı Türkiye'ye Örnek Yapacağım" Diyen Osman Türkyılmaz'ın Yolsuzlukları Bir Bir Ortaya Çıkıyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur  “Yahşihan’ı Türkiye’ye Örnek Yapacağım” Diyen Osman Türkyılmaz’ın Yolsuzlukları Bir Bir Ortaya Çıkıyor.

Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, selefi Osman Türkyılmaz’ın döneminde yapılan usulsüzlükleri ve yolsuzlukları gün yüzüne çıkararak, Türkyılmaz’ın belediyeyi borç batağına sürüklediğini sert bir şekilde eleştirdi. Geçen hafta katıldığı bir programda yaptığı açıklamalar, Yahşihan’da skandal üstüne skandal yaşandığını ortaya koydu.

İHALELERDE BÜYÜK VURGUN: “112 İHALENİN 96’SI USULSÜZ YAPILDI
Başkan Sungur, Osman Türkyılmaz’ın döneminde yapılan ihalelerde büyük usulsüzlükler tespit ettiklerini belirtti. “Son beş yıl içinde 112 ihale yapılmış, bunun sadece 16’sı açık ihale. Geri kalan 96’sı kapalı usulle gerçekleştirilmiş. Bu ihalelerde resmen fesat karıştırılmış,” dedi. Bu usulsüzlükler, Türkyılmaz’ın yönetiminde yapılan işlerin ne denli şeffaflıktan uzak ve yasa dışı olduğunu gözler önüne serdi.

BELEDİYENİN ARAÇLARI HACİZ ALTINDA: “70 ARAÇ HACİZLİ, BORÇ BATAĞINDAYIZ”
Sungur, belediyenin 70 aracının şu anda hacizli olduğunu ve firmaların bu araçları haciz ettiğini söyledi. “Ben sadece çöp ve itfaiye araçlarına dokunulmasın istiyorum, diğerlerini alsınlar. Makam aracını haciz etmek isteyen firmaya da ‘alın götürün’ dedim,” diye konuştu. Bu durum, Türkyılmaz’ın mali yönetimindeki sorumsuzluğun açık bir göstergesi olarak nitelendirildi.

PARKE TAŞINDA BÜYÜK YOLSUZLUK: “100 MİLYON LİRA BUHAR OLDU”
Başkan Sungur, Türkyılmaz döneminde parke taşında büyük yolsuzluklar yapıldığını belirtti. “600 bin metrekare parke taşı için ihale yapılmış, ancak 114 bin metrekare kayıp. Osman Türkyılmaz’ın Belediye şirketi olan Personel Aş’den elden çektiği 8.5 milyon lira paranın faturası veya evrakı yok,” dedi. Bu büyük kaybın sorumlularının hesap vereceğini ifade etti.

İNŞAAT FİRMASIYLA USULSÜZ ANLAŞMALAR: “VATANDAŞLAR MAĞDUR EDİLDİ
Sungur, bir inşaat firmasının yaptığı çalışmada 5 bin metrekare alanın görmezden gelindiğini açıkladı. “Daha önceki belediye bu firmadan 5 daire almış ve çeşitli vatandaşlara satmış. Bu usulsüzlükler nedeniyle birçok vatandaşın mağdur edildiğini belirtti.

OSMAN TÜRKYILMAZ’A 35 MİLYON BORÇ SKANDALI: “NEREYE GİTTİ BU PARA?”
Yahşihan Belediye Başkanı Sungur, eski belediye başkanı Osman Türkyılmaz’ın belediyeye Türkiye’de daha önce görülmemiş duyulmamış 35 milyon liralık borç yüklediğini belirterek sert eleştirilerde bulundu. Başkan Sungur, “Belediyenin iş yapan firmalara ve İller Bankası’na borcu olur; ancak vatandaşlardan borç para alması hem etik dışı hem de yasadışıdır. Osman Türkyılmaz, vatandaştan 35 milyon lira borç alarak büyük bir skandala imza atmıştır” dedi.Sungur, “Belediyeyi teslim aldığımda kasada sadece 20 bin lira vardı. Bu paralar nereye gitti? Türkyılmaz, Yahşihan’ı Türkiye’ye örnek yapacağını iddia ederken, belediyeyi borç batağına sürüklemiştir. Türkiye’de hiçbir belediyede böyle bir borç kalemi yok” diye konuştu.

HATIR ÇEKİ SKANDALI: “BU RESMEN DOLANDIRICILIK!
Sungur, Çubuk’ta bir firmaya 2.5 milyon lira hatır çeki verildiğini belirterek, “Belediyede hatır çeki olmaz, bu resmen dolandırıcılıktır. Bu skandalın peşini bırakmayacağız,” dedi. Bu durumun Türkyılmaz’ın belediyeyi nasıl bir borç batağına sürüklediğinin bir başka göstergesi olduğunu belirtti.

ÇİN SEDDİ” BAHÇE DUVARI SKANDALI
Başkan Sungur, 1.5 kilometre uzunluğundaki bahçe duvarının bilinçsizce yapıldığını ve Devlet Demir Yolları (DDY) tarafından uyarılmasına rağmen inşaatın sürdüğünü belirtti. “Devlet Demir Yolları ‘Yapmayın’ demiş ama dinlememişler. Şu anda duvar uçuyor, asfalt atılmış ama sürekli çöküyor. Bu kadar büyük bir fiyasko olamaz,” dedi.

195 MİLYONLUK İHALE SKANDALI
Sungur, bahçe duvarı ve asfalt projelerinde yapılan ihalelerde büyük yolsuzluklar yapıldığını vurgulayarak, “Asfalt ihalesi için birinci firma 48 milyon 948 bin lira, ikinci firma 64 milyon teklif vermiş. Ancak eski belediye yönetimi 195 milyon lira teklif veren üçüncü firmaya ihaleyi vermiş. Bu nasıl bir akıl tutulmasıdır? Bu kararlarla kamu büyük zarara uğratıldı. Bu ihalenin sonucunda belediyenin kasasından haksız yere büyük miktarda para çıkmıştır,” ifadelerini kullandı.

ELİMDE DELİL VE ŞAHİTLER VAR
Başkan Ahmet Sungur, bu usulsüzlükleri ortaya çıkarmak için gerekli tüm delillere ve şahitlere sahip olduğunu belirterek, “Ben konuşursam elimde delilim ve şahitlerim olur. Asla yalan konuşmam. Yahşihan’ı enkaz halinde devraldığını belirterek, halktan sabır istedi. “Güzel şeyler olacak. Osman Türkyılmaz ve ekibinin yolsuzluklarının hesabını soracağız.Bu kadar büyük bir yolsuzluğu kimse örtbas edemez,” dedi.

  • - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x