GündemKırıkkaleManşetSağlık

Uyuşturucu ile mücadele güçlendirildi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu 2016 yılı ilk toplantısını Vali Ali Kolat başkanlığında Valilik toplantı salonunda gerçekleştirdi. Güngüneş toplantıda yaptığı konuşmada, “Uyuşturucu ile Mücadele “Alo 191 Hattı” hizmet vermeye başlamış ve ilk adım merkezleri olarak Aile Hekimleri, Psikiyatri Poliklinikleri, Amatemler, Hastane Acilleri ve 112′ 1er güçlendirilmiştir” dedi.
 
KATILIM YÜKSEK OLDU
Valilik toplantı salonunda yapılan ve Vali Ali Kolat’ın başkanlığını yaptığı 2016 yılı İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu Toplantısına Jandarma Alay Komutamı J. Albay. İsa Çakmak, İl Emniyet Müdür Yardımcısı Mahmut Kapusuz, İl Müftüsü Bekir Gerek, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zühtü Bozdemir, Çalışma ve İşkur Müdürü Nazım Ulu, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Turgut Çiçek, Gençlik ve Spor İl Müdürü Rıfat Ünlü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun, Halk Sağlığı Müdürü Feramiş Ender Güngüneş, Türk Metal Kırıkkalespor Kulüp Başkanı Metin Kakakuş ve çok sayıda birim müdürleri ve yetkilileri katıldı.
 
SLAYT EŞLİĞİNDE BİLGİ VERİLDİ
Slayt gösterisi ile bilgilerin aktarıldığı toplantıda Halk Sağlığı Müdürü Güngüneş yaptığı konuşmada, Uyuşturucu madde kullanımı, toplumun ve bireylerin sağlığını ve güvenliğini tehdit eden psikolojik, ekonomik, sosyal gibi çok boyutlu bir sorun olduğunu belirtti. 13 Kasım 2014 / 19 sayılı Başbakanlık Genelgesiyle Uyuşturucu ile Mücadele yürürlüğe girdiğini belirten Güngüneş, “04.12.2014 tarihinde Valimiz Ali Kolat’ın başkanlığında ilk toplantı yapmış olup, 12.01.2015 tarihinde Kırıkkale Halk sağlığı Müdürlüğü tarafından İl Uyuşturucu Eylem Planı hazırlanmış ve Kamu Kurum ve Kuruluşlara gönderilmiştir. Uyuşturucu ile Mücadele “Alo 191 Hattı” hizmet vermeye başlamış ve ilk adım merkezleri olarak Aile Hekimleri, Psikiyatri Poliklinikleri, Amatemler, Hastane Acilleri ve 112′ 1er güçlendirilmiştir” ifadelerini kullandı.
 
GÖREV VE FAALİYETLER YER ALIYOR
Güngüneş, “Anayasanın 58’inci maddesinde “Devlet gençleri alkol düşkünlüğünden uyuşturucu maddelerden suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan korumak için gerekli tedbirleri alır” denilmektedir. Çalışmaların koordinasyon içinde yürütülmesi esastır. Bu Kapsamda İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulunda yer alan kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum örgütlerinin uyuşturucu ile mücadelesinde arz azaltımı, talep azaltımı, kurumlar arası işbirliği, bilgi toplama, araştırma, değerlendirme alanlarındaki görev ve faaliyetleri yer almaktadır”
 
109 BİN TL HİBE DESTEĞİ SAĞLANDI
“Aile içi geçimsizlikten gençlerin kötü alışkanlıklar edinmesindeki olumsuz etkisinin ortadan kaldırılması maddesi uyarınca Kırıkkale Halk Sağlığı Müdürlüğü Sağlıklı Yaşam Merkezi bünyesinde Aile Danışmanlığı Birimi açılmıştır. Ayrıca 2 Psikolog istihdam edilmeye başlanmış aynı şekilde adelosan gençlik ve danışma merkezi bu bünyeye dahil edilerek hem aile hem gençler için önleyici hizmet verilmeye başlanmıştır. İl Sağlık Müdürlüğü’nün koordinasyonunda Gençlik Ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü ortaklığında yürütülmekte olan “Hayat Boşluk Kabul Etmez” projesi kapsamında Ahiler Kalkınma Ajansından 109 bin TL. hibe desteği sağlanmıştır”
 
REHABİLİTASYON MERKEZİ KURULDU
“Madde Bağımlısı gençler için sosyal Rehabilitasyon Merkezi kurulmuştur. İlimiz genelinde özellikle 18 yaş üstü madde bağımlısı bireylerin öncelikle AMATEM’de uygulanan tıbbi tedavilerini tamamlanması sonrasında, İl Sağlık Müdürlüğümüzün ” Sağlıklı Yaşam Evi” de rehabilitasyonları amaçlanmış ve tekrar hayata tutunarak sosyal hayata entegrasyonlarının sağlanması hedeflenmiştir. Hayat boşluk kabul etmez projesi devam etmektedir. Şu ana kadar 25 gencimiz tedavi edilmiştir. Bağımlılık Yapıcı Maddelerle Mücadele eğitim programı düzelenmiş bu kapsamda il müdürlüklerinde oluşturulan Madde Bağımlılığı ile Mücadele Birimi çalışanları 2015 Yerel Eylem Planında yer alan paydaş kuruluşların temsilcileri ve ilimizde görev yapan tüm rehberlik ve psikolojik danışmadan sorumlu eğitimciler içinde 2 günlük programa »alınarak uzmanlar tarafından sertifikalandırılmıştır”
 
MADDE BAĞIMLILIĞI EĞİTİMİ VERİLDİ
“Müdürlüğümüz Ruh Sağlığı Programları Birimi tarafından 5395 sayılı Çocuk Koruma Kanunu gereğince mahkeme tarafından sağlık tedbiri konulan çocukların tedavileri yaptırılmaktadır. Şu an itibariyle 33 çocuk aktif olarak tedavi görmekte olup, bunların T si Madde Bağımlısıdır. Madde Bağımlısı olan çocuklar Ankara Numune Hastanesi AMATEM Bölümünde tedavi ettirilmektedir. Halk Sağlığı Müdürlüğümüz tarafından il bazında 6 Lise ve 1 Kur’an Kursu olmak üzere Madde Bağımlılığı eğitimi düzenlenmiştir. Denetimli Serbestlik İl Müdürlüğü ve Halk Sağlığı Müdürlüğü işbirliği ile Denetimli Serbestlikten faydalanan tüm vatandaşlara yılda 2 kez Bağımlılık Yapıcı Maddelerden Korunma Eğitimi verilmektedir.2015 yılında Denetimli Serbestlikten faydalanan 45 kişiye eğitim verilmiştir. İl merkezinde bulunan ve bağımlılar için mekan görevi gören metruk binalardan eski Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, MKE lojmanlarının 2015 Ağustos ayı itibarıyla yıkılması sağlanmıştır. Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı tarafından Uyuşturucu ile Mücadele kapsamında uyuşturucu kaçakçılığı ile ve suçlulara yönelik etkin bir mücadele yapılmıştır” dedi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu