Spor

Trendyol Süper Lig’e hemşehrimiz Şamil Ekinci’nin ismi verildi

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından yapılan açıklamada 2024-2025 sezonuna Trendyol Süper Lig Şamil Ekinci sezonu olarak oynatılması kararlaştırıldı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından yapılan açıklamada 2024-2025 sezonuna Trendyol Süper Lig Şamil Ekinci sezonu olarak oynatılması kararlaştırıldı.

Keskin doğumlu Mustafa Şamil Ekinci, Trabzonspor’da yaşadığı şampiyonluklarla kulübün unutulmaz bir ismi haline gelmişti. Konuyla ilgili TFF’nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, ”Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu yaptığı değerlendirmede, Trendyol Süper Lig’in Türk futboluna unutulmaz katkılarda bulunan futbol adamları ve eski millî futbolcuların anısına oynanması uygulaması kapsamında, ligin kalan haftalarının “2024-2025 Trendyol Süper Lig Şamil Ekinci Sezonu” olarak oynatılmasına karar vermiştir.Türk futboluna değerli katkılarda bulunan Şamil Ekinci, Trabzonspor’da 5 sezon süren başkanlığı döneminde 4 lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası, 5 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 2 Başbakanlık Kupası sevinci yaşamıştı.Merhum Şamil Ekinci’ye bir kez daha Allah’tan rahmet, ailesi, yakınları, sevenleri ve başta Trabzonspor olmak üzere tüm spor camiasına başsağlığı dileriz”ifadelerine yer verildi.

Futbol ve Spor Haberleri | Maç Özetleri | Canlı Maç SonuçlarıMUSTAFA ŞAMİL EKİNCİ KİMDİR ?
2 Haziran 1941’de Kırıkkale’nin Keskin ilçesinde doğan Ekinci, önce 7 yaşında İstanbul’a ardından 19 yaşında amcası ile birlikte iş kurma fikriyle Trabzon’a yerleşmiştir.  Ekinci Trabzonspor’da 1971’de Yönetim Kurulu Üyeliği 1975 yılında ise Başkanlığa seçilerek 5 yılda 4 lig şampiyonluğu 2 Türkiye Kupası, 5 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 2 Başbakanlık Kupası kazandı. Trabzon’da adeta efsaneye dönüşen Mustafa Şamil Ekinci 16 Eylül 2024 tarihinde hayatını kaybetti.
Trendyol Süper Lig'e Şamil Ekinci Sezonu İsmi Verildi - Duyuru ve Kararlar Detay Sayfası TFF

Trabzonspor'un efsane başkanı Mustafa Şamil Ekinci hayatını kaybetti - Haber 1

- Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x