Tarım

Traktör Bakımlarını Unutmayın

Kırıkkale Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk; "Traktör tarım işlerinin zamanında ve çabuk bitirilmesi için en önemli araç olma özelliğini sürdürmektedir. Ancak pahalı bir araçtır. İyi bir bakımla traktör ömrünü uzatabileceğiniz gibi, gereksiz bazı masraflardan da kurtulabilirsiniz." dedi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Ziraat Odası Başkanı Orhan Öztürk; “Traktör tarım işlerinin zamanında ve çabuk bitirilmesi için en önemli araç olma özelliğini sürdürmektedir. Ancak pahalı bir araçtır. İyi bir bakımla traktör ömrünü uzatabileceğiniz gibi, gereksiz bazı masraflardan da kurtulabilirsiniz.” dedi.

TASARRUF SAĞLAR

Araştırmalar iyi bir bakımın traktör satın alma bedelinin yüzde 20’si kadar tasarruf sağlayacağını göstermektedir. O halde temel kurallar. Traktör bakım-kullanma kılavuzunu dikkatlice okuyun-öğrenin-gereklerini yerine getirin. Yaptığınız bakımları bakım ve servis defterine işleyin.”

PARÇALARI DEĞİŞTİRİN

Öztürk, “Belirli bir çalışma zamanı sonunda değişmesi gerekli parçaları, zamanında ve uygun yedek parça ile değiştirin. Traktörünüzü gücüne uygun aletlerle çalıştırın. Traktörünüzün bakımını alışkanlık haline getirin.Traktör bakımının gereklerini yerine getirilmelidir. Traktörlerde Hangi Bakımlar Yapılmalıdır;Temel kural,bakım-kullanma kılavuzunda belirtilmiş bakımlar yapılmalıdır. Her marka ve model için kılavuzlarda verilmiş talimatlara uyulmalıdır. Ancak zaman içinde kılavuzunuz kaybolmuş ise size vereceğimiz hemen hemen her traktör için geçerli olabilecek genel bakım işlemlerini yapabilirsiniz.”

MOTOR YAĞINI DEĞİŞTİRİNİZ

Başkan Orhan Öztürk, Biz sizlere traktörleriniz için 6 genel bakım şekli sunuyoruz. Günlük Bakım (8-10 saat),  Haftalık Bakım (50-60 saat), Aylık Bakım (150-200 saat) Aylık Bakım (300-400 saat) 6 Aylık Bakım (600-800 saat) Yıllık Bakım (1000-1200 saat) Dikkat edilecek olursa burada Haftalık Bakım (50-60 saat) gibi ikili bir ifade kullandık. Bunun anlamı şudur. Verilen 2 zamandan hangisi önce gelmiş ise ona uyulması gerekir. “

30 SAAT ÇALIŞILMIŞSA

Öztürk, “Yani bir hafta içinde 60 saatten fazla çalışma yapılmışsa, haftanın dolması beklenilmeden, haftalık bakım yapılmalıdır. Eğer bir hafta geçmiş olmasına rağmen, sadece 30 saat çalışılmışsa, 50-60 saatin dolması beklenmeden haftalık bakım yapılmalıdır. Günlük bakım (8-10 çalışma saatinde bir yapılır) Her gün işe çıkmadan önce yapılacak bakımdır. Bu bakımda yapılacak işleri akılda kolayca kalması için hayret kelimesiyle ifade etmekteyiz. Bu kelimedeki harflerin anlamı şudur. ·Günlük bakım aynen yapılır.Traktör yıkanır. Yıkama esnasında marş motoru ile şarj dinamosunun ıslanmaması için naylon ile örtülür. Gresörlüklere gres basılır.3 aylık bakımda motor yağını değiştiriniz.”

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x