Spor

Trabzonun Efsane Başkanı Hemşerimiz Şamil Ekinci Vefat Etti

Trabzonspor'un efsane başkanı Şamil Ekinci, dün akşam saatlerinde hayatını kaybetti. Bordo-mavili ekibe unutulmaz zaferler yaştan efsane başkanın yaşam öyküsü merak konusu oldu.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Trabzonspor’un efsane başkanı Şamil Ekinci, dün akşam saatlerinde hayatını kaybetti. Bordo-mavili ekibe unutulmaz zaferler yaştan efsane başkanın yaşam öyküsü merak konusu oldu.

5 yıl boyunca başkanlık görevini üstlendiği Trabzonspor’a unutulmaz zaferler yaşatarak ‘efsane başkan’ olarak anılan Şamil Ekinci, dün akşam saatlerinde hayatını kaybetti. Bordo-mavili ekip, Ekinci’nin vefatının ardından bir taziye mesajı yayımlarken Ekinci’nin yaşam öyküsü merak konusu oldu.

Trabzonspor’un resmi internet sitesi aracılığıyla yapılan açıklamada kulübü 4 kez Süper Lig şampiyonluğuna ulaştıran Şamil Ekinci’nin hayatını kaybettiği vurgulandı. Bu açıklama sonrasında Ekinci’nin hayat öyküsü sosyal medyada en çok merak edilenler arasında yer aldı.Trabzonspor’un tek Trabzonlu olmayan Kulüp Başkanı Mustafa Şamil Ekinci’dir.

Trabzonun Efsane Başkanı Hemşerimiz Şamil Ekinci Vefat Etti - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Trabzonun Efsane Başkanı Hemşerimiz Şamil Ekinci Vefat Etti – Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Mustafa Şamil Ekinci (2 Haziran 1941, Keskin – 16 Eylül 2024), Türk spor yöneticisi ve Trabzonspor’un 7. başkanıdır.

MUSTAFA ŞAMİL EKİNCİ KİMDİR?

Trabzonspor’un efsane başkanlarından Mustafa Şamil Ekinci, Türk futbolunun unutulmaz isimlerinden biri olarak biliniyor. 2 Haziran 1941’de Keskin İlçesin’de doğan Ekinci, eğitim hayatını İstanbul’da tamamladıktan sonra ailesinin fabrika kurma kararıyla Trabzon’a yerleşti. Bu vesileyle Ekinci, Trabzon’da uzun yıllar iş hayatına atıldı ve çeşitli ticari işletmeler açarak Trabzon’un ticaret hayatına katkıda bulundu.

1970 yılında Trabzonspor yönetim kuruluna katılan Ekinci, Haziran 1975 kongresine kadar yönetim kurulu üyeliği, umumi kaptanlık ve ikinci başkanlık görevlerinde bulundu. 1975-1976 sezonunda Trabzonspor, Ekinci’nin başkanlığında Anadolu’dan çıkan ilk şampiyon takım olma unvanını elde ederek Türk futbol tarihine geçti. Başkanlığı süresince Trabzonspor, tam 4 lig şampiyonluğu, 2 Türkiye Kupası, 5 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 2 Başbakanlık Kupası kazandı. Ekinci, toplamda 17 kupa kazandırarak Trabzonspor tarihine damga vurdu.

Trabzonun Efsane Başkanı Hemşerimiz Şamil Ekinci Vefat Etti - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Trabzonun Efsane Başkanı Hemşerimiz Şamil Ekinci Vefat Etti – Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

  • - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x