GündemKırıkkaleManşet

Tarım arazilerine dolu vurdu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Hasandede ve Ahılı köylerinde sel ve dolu afetine bağlı olarak ekili ve dikili arazilerde hasar oluştu. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Hasandede’de ve Ahılı’da inceleme yaptı.
KREDİ BORÇLARI ERTELENECEK
Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, il müdürlüğü teknik personelleri ve söz konusu köylerden sorumlu Tar-Gel personelleri ile birlikte dolu ve sel afetinin olduğu Hasandede ve Ahılı köylerinde yerinde inceleme yapılarak, zararın boyutu yerinde gördü. Hasar tespit çalışmalarında ilgili köylerin muhtarları ve zarar gören çiftçiler de hazır bulundu. Kırbaş afetten zarar gören ve çiftçi kayıt sistemine kayıtlı çiftçilerin Bakanlar Kurulu kararına göre kredi kuruluşlarına olan borçlarının ertelenmesi için hasar tespit çalışmalarına başlanıldığını ifade etti.
 
2 BİN DEKARLIK ALAN ZARAR GÖRDÜ
Bir hatırlatma yapan Kırbaş, çiftçilerin bu gibi afetlerden en az zararla çıkması için daha önceden tarım sigortası yaptırmaları gerektiğini söyledi. Arazide yapılan incelemelerde Hasandede ve Ahılı köylerinde dolu ve sel afetinden yaklaşık 2 bin dekar alanda ayçiçeği, domates, fasulye, mısır ve bağ alanlarında yaklaşık yüzde 30-40 dolayında zarar olduğu tespit edildiği açıklandı.
 

  • - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu