GündemKırıkkaleManşet

Suç oranları yüzde 20 düştü

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

EMNİYET MÜDÜRÜ ONAR, MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELEDE 10 PROJENİN DEVAM ETTİĞİNİ AÇIKLADI
 
İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, ilimizde madde bağımlılığı ile mücadele ve suça sürüklenen çocukların topluma kazandırılması, genel asayiş, huzur ve kent güvenliğinin sağlanması konusunda bilgilendirme toplantısı yaptı.
 
SLAYT EŞLİĞİNDE BİLGİLENDİRME YAPILDI
Polis Evinde yapılan değerlendirme toplantısına İl Emniyet Müdürü Hasan Onar, Emniyet Müdür Yardımcıları ve Toplum Destekli Polisleri katıldı. Müdür Onar, slayt gösterisi eşliğinde ilimizde madde bağımlılığı ile mücadele ve suça sürüklenen çocukların topluma kazandırılması, genel asayiş, huzur ve kent güvenliğinin sağlanması konusunda bilgilendirme yaptı. Madde Bağımlılığı ile ilgili olarak 10 proje yapıldığını söyleyen Müdür Onar, projelerde diğer kurumlarında destekleri olduğunu ifade etti. Emniyet Müdürü Onar yaptığı değerlendirmelerde, “Hayat Boşluk Kabul Etmez” Projesi kapsamında; Madde bağımlısı bireylerin tespiti ve tedavileri için ikna edilmeleri sağlanmaktadır. Bağımlılığı tespit edilen ve tedaviye ikna edilen 18 yaş üstü olan bireylerin Ankara AMATEM’e 18 yaş altı olanların ise ÇEMATEM’ e gönderilmesi sağlanmıştır. Tıbbi tedavileri sonrasında, rehabilitasyon faaliyetleri Kırıkkale’de açılan ‘Sağlıklı Yaşam Evinde’ gerçekleştirilmiştir”
 
10 PROJE İLE AZALMA SAĞLANDI
İl Emniyet Müdürü Hasan Onar Polis Evinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Çocukların suça karışma oranlarını açıklayan Müdür Onar, 2014 yılına göre 2015 yılında çocukların okullarda suça karışma olaylarında yüzde 42’lik bir azalma olduğunu belirtti. Çocukların suça karışmalarında ki azalmadan bahseden Müdür Onar, il genelinde yüzde 20’lik bir azalma meydana geldiğini ve bu düşüşün Kırıkkale polisinin büyük çabası içerisinde olduğunu belirtti. Emniyet teşkilatının yaptığı 10 proje ile suça karışma oranlarının düştüğünün altını çizen Müdür Onar, çalışmalarda emeği geçen emniyet mensuplarına teşekkür etti.
 
SPORTİF FAALİYETLER
“Paydaş kurumların da desteği ile sportif faaliyetler, mili-manevi değerler eğitimleri, sosyal ve kültürel eğitimler ile gezi programları gerçekleştirilmektedir. Projemiz ile gençlerimizin yüzde 90’ının kullandıkları maddeleri terk ederek programa basan ile devam ettikleri gözlenmiştir. Projemiz sayesinde tıbbi tedavi sonrası 15 gencimiz ‘Sağlıklı Yaşam Evi’nde rehabilite edilerek topluma kazandırılmıştır. 2016 yılında devam ettirilen proje kapsamında halen 11 gencimize yönelik rehabilitasyon çalışmaları devam etmektedir. Ahi Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen projemizin; 09.10.2015 tarihinde ulusal ve yerel basına tanıtımı yapılmış, ayrıca 11-13 Aralık 2015 tarihinde Polis Akademisi Başkanlığınca düzenlenen” Kentsel Güvenlik ve Çocuk Suçluluğu” temalı 7.Uluslararası Risk Altında ve Korunması gereken Çocuklar Sempozyumu’nda yine tanıtımına yönelik bir sunum gerçekleştirilmiştir”
 
HAYDİ TUT ELİMDEN
Onar, “Haydi Tut Elimden” Projesi kapsamında; Suça sürüklenen çocukların meslek edindirme faaliyeti ile topluma kazandırılması hedeflenmiş, mükerrer olarak suça sürüklenen 14 çocuk tespit edilerek çocuklar ve aileleri ile yüz yüze görüşmeler gerçekleştirilmiş ve ayrıntılı sosyal inceleme raporları hazırlanmıştır. Bu doğrultuda İl Emniyet Müdürlüğümüz ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü yürütücülüğünde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İŞKUR İl Müdürlüğü ile imzalanan protokol ile 55 gün (272 saat) süre ile “Aşçı Çırağı” kursunun açılması kararlaştırılarak karşılıklı protokol anlaşmaları imzalandı. 18.03.2015 tarihinde ilimiz Yeşil Vadi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde eğitim öğretime başlanmış, 23.05.2015 tarihinde sona ermiştir. Bu çocuklarımızdan halen 7’si daimi bir işte çalışmakta, 2 çocuğumuz lise ve üniversite eğitimine devam etmekte, 5 çocuğumuzun işe yerleştirme çalışmaları devam etmektedir”
 
GÜVENLİ OKUL GÜVENLİ GELECEK
“Güvenli Okul Güvenli Gelecek” Projesi kapsamında; İlimiz genelinde tüm okullarda asayişin, huzur ve güvenliğin sağlanması, eğitim ve öğretim gören çocuklarımızın türlü tehdit, tehlike ve kötülüklerden uzak güvenli bir ortamda eğitim ve öğretimlerine devam ederek geleceğe hazırlanmaları amacıyla, toplam 70 okul için, 57 rütbeli personel, “Okul irtibat Görevlisi” 57 Polis Memuru “irtibat Görevlisi Yardımcısı” olmak üzere toplam 114 Emniyet Personeli görevlendirilmiştir. 4 (dört) okulumuza “Okul Polisi” uygulaması getirilmiştir. Öğrencilerin ve okul taşıtlarının karıştığı trafik kazalarını eğitim çalışmaları yapılmaktadır. Okul saatleri içerisinde derse katılmayıp, internet kafe, oyun salonu, park, bahçe, sinema ve benzeri yerlerde vakit geçiren öğrenciler tespit edilerek okul idaresine ve ailelerine bildirilmektedir. “Madde Bağımlılığı ve Mücadele, Gençlik ve Güvenli Gelecek, İnternet Güvenliği ile Genel Güvenlik, Asayiş ve Polisin Tanıtımı” konularında seminerler verilmektedir. Projesinin yürütülmeye başlandığı 2014-2015 eğitim öğretim yılında il merkezindeki tüm okullarda olay sayısında 2013-214 yılına oranla % 42’likbir azalma meydana gelmiştir”
 
KARANLIKLARIN AYDINLATILMASI
“Karanlıkların Aydınlatılması Projesi kapsamında; İl Emniyet Müdürlüğümüz: toplumda güvensizlik kaygısının ve suç korkusunun ortadan kaldırılması, çevresel koşulların iyileştirilmesi için gelen ihbarlar ve vatandaşlarımızdan alınan bilgiler doğrultusunda öncelikli okul çevreleri olmak özere metruk binalan fotoğraflamak suretiyle, karanlık görünen sokak, park ve mesire alanlarının aydınlatılması amacıyla tespitlerin yapmaktadır. Yapılan tespitler Kırıkkale Belediye Başkanlığımız, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğümüz ve Enerjisa Elektrik Perakende Satış A.Ş. Kırıkkale İşletme Müdürlüğüne bildirilmekte ve birlikte çalışmalar yapılmaktadır. Projemiz ile birlikte bugüne kadar ilimizdeki 110 metruk binadan 21 i yasal prosedürün tamamlanmasının ardından ilgili kanım tarafından yıkılmış, Karanlık olan 102 sokağın aydınlatılması için yine ilgili kurumlarımız çalışmalarına devam etmektedir”
 
MUTLULUĞUNUZ HÜZNE DÖN ÜŞMESİN
“Mutluluğunuz Hüzne Dön üşmesin” Projesi kapsamında; Düğün, sünnet ve spor müsabakalarında silah kullanma sonucunda meydana gelen ölüm, yaralanma ya da ömür boyu sakat kalma olaylarının engellenmesi, taşıtlar, evler ve kamu mallarına yönelik maddî zararların önlenmesi için, düğün, sünnet ve asker uğurlaması yapılan evler ile vatandaşların yoğun olarak bulunduğu yerlere broşürler dağıtılmakta ve afişler asılmaktadır. “Çocuklarımız Gülsün Huzurla Günler Görsün” Projesi kapsamında: İlimizde bulunan tüm özel ve resmi anaokulları ile ilköğretim okullarında öğrenim gören çocuklara yönelik: Polisin tanıtımı, sokağa, parka, evlerin bahçelerine çıktıklarında dikkat etmeleri gereken kurallar, evlerinin kapısı çalındığında nasıl hareket etmeleri gerektiği, sokakta maruz kalabilecekleri tehlikeler karşısında davranış tarzları, tanımadığı kişilerle konuşmamaları ‘gerektiği, trafik kuralları, evde iken uymaları gereken kurallar, büyüklerini ve küçüklerini sevip saygı göstermeleri, oyuncak silahların zararları ve 155 Polis İmdat telefonunu kullanımı konularında genel bilgilendirme sunumları yapılmaktadır”
 
BAYAN KURSİYERLERE YÖNELİK
“Acınız Acımızdır” Projesi kapsamında; Vatandaşlarımızın üzüntülerinin paylaşılması, polisin her zaman ve her yerde yanlarında olduğunun gösterilmesi amacıyla, vefat eden kişilerin yakınlarının ziyaret edilerek başsağlığı dilenmekte, mesajlar iletilmekte bu suretle Polis-Halk ilişkilerinin geliştirilmesi amaçlanarak toplum huzurunun sağlanmasına katkıda bulunulmaktadır. Güvenli Yaşam Projesi kapsamında; İl Emniyet Müdürlüğümüzce; kamu kurum ve kuruluşları, Belediye, eğitim kurumlan, sağlık kuruluşları, site ve apartman yöneticileri ve temsilcileri, özel güvenlik kuruluşları, konaklama yerleri, sivil toplum kuruluşları, dernekler, meslek odaları, ticaret ve iş merkezleri, muhtarlar, aileler, ve gönüllü kişiler Polis Merkez Amirliklerimize davet edilerek “Kişisel Güvenlik ve Asayiş” konularında bilgilendirme amaçlı Huzur Toplantıları gerçekleştirilmektedir. Emniyet Birimlerinin Gezdirilmesi Projesi kapsamında; Çocuklarımızı polislik mesleğine özendirmek, onların milli duygularının geliştirilmesi, öğrencilerin polislik mesleği hakkında merak ettikleri konulan bire bir yerinde görmeleri ve sormak istediklerini doğrudan ilgili birimde görevli personele sormaları sağlanmaktadır. Güvenlikte Kadın Eli Projesi kapsamında; Kuran kurslarında eğitim gören ve ev hanımı olan bayan kursiyerlere yönelik “Kişisel Güvenlik ve Genel Asayiş konuları başta olmak üzere “Dolandırıcılık, Hırsızlık ve Soba Zehirlenmesi” konularında bilgilendirme sunumları yapılmaktadır” dedi.
 
 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu