Karakeçili

Sayın Valimiz Mehmet Makas Bu Utanç Verici Duruma Bir An Önce El Atmalı

Karakeçili Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği'nin 30. yılında, Kırıkkale’nin öz evlatları olan sanatçılarımızın etkinlikte yer bulamaması skandal niteliğindedir.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Karakeçili Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği’nin 30. yılında, Kırıkkale’nin öz evlatları olan sanatçılarımızın etkinlikte yer bulamaması skandal niteliğindedir.
KIRIKKALE KÜLTÜR KİMLİĞİNE YAPILMIŞ BÜYÜK SAYGIZILIK
Nurhan İner, Kamil Abalıoğlu, Ömer Şahin, Mehmet Eğlenen, Mehmet Erdurucan, Bektaş Dolu,Behsat Kürkçü,Halil Erkal,Sondur Taşan,Taşan Kardeşler ve Haydar Barin gibi Türkiye çapında tanınmış, Kırıkkale’nin gurur kaynağı olan sanatçılarımızın bu organizasyonda dışlanması, Kırıkkale’nin kültürel kimliğine yapılmış büyük bir saygısızlıktır.”Türkü Yozgat’da doğar, Kırşehir’de oyun havası olur, Keskin’de elenir.”sözü boşa söylenmemiştir.

ŞEHRİN SANATÇILARINA SIRT ÇEVRİLDİ
KIRIKKALE’YE VE KIRIKKALELİ SANATÇILARA YAPILMIŞ BİR HAKARET

Kendi şehrinin sanatçılarına sırt çevirip dışarıdan sanatçılara sahne açan bu program, Kırıkkale halkının değerlerine tamamen yabancı ve duyarsız bir zihniyetin ürünüdür. Kırıkkale Valiliği’nin resmi sitesinde bile “mahalli sanatçılar” olarak tanınan bu isimlerin, ücretsiz olarak bile sahne almayı kabul edecekken, etkinlikte yer bulamaması kabul edilemez.Dışarıdan getirilen Havva Öğüt ve Şanlıurfa Sıra Gecesi ekibine sahne veren organizatörlerin, Kırıkkaleli sanatçılarımıza sırt çevirmesi, onların değerini görmezden gelmesi kabul edilemez. Kırıkkale sanatçıları Havva Öğüt’e kadar da mı iyi değil? Bu tavır, Kırıkkale’ye ve Kırıkkaleli sanatçılara yapılan açık bir hakarettir.

SAYIN VALİMİZ BU UTANÇ VERİCİ DURUMA EL ATMALI
Bu organizasyonu düzenleyenler, Kırıkkale’nin kültürel mirasını ve halkın sesini hiçe sayarak, adeta Kırıkkale sanatına ihanet etmişlerdir. Kırıkkale Valisi Sayın Mehmet Makas’ın bu utanç verici duruma acilen el atması ve bu acemice düzenlenmiş,organizasyonun sorumluları ile birlikte gözden geçirmesi şarttır. Kırıkkale’nin kültürel değerlerine yapılan bu saygısızlığın hesabı mutlaka sorulmalıdır.

Bir 1 kişi ve şunu diyen bir yazı 'TRNICLULIULESTE 195T 3.Rarakeçili ERTUGRUL GAZİ'Yİ Anma Uluslararası Kültür Şenliği Geleneksel olarak düzenlenen 30. Karakeçili Ertuğrul Gazi'yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği' teşriflerinizi bekleriz. Hüseyin ÖZÇELİK Karakeçili Belediye Başkanı Ibrahim ERGIN Karakeçili Kaymakamı Saat: Yörüklerin Protokolün Karşılanmasi, Halinde Protokol, Dışarıdan Gelen pilav Oturma Marsı, eAyran), Saygı Duruşu Istiklal Gezilmesi, Sanatçılar Konseri (Yöresel Gösterisi Güreş Müdürlüğü (Ustalar gösterisi, Mehteran Gösterisi, Konuşmalan, Selahattin Aşık Muhsin YARALI), Jandarma Çelik Kanatlar Gösterisi, Eskişehir Anadolu Bacılan Kahraman Türk Kadınları" Gösterisi, Sinemasal Etkinlikleri Gösterisi (Çocuklara özgü ikramlar, sirk, bayama, resim etkinlikler) Gecesi Gösterisi, Havai Fişek Gösterisi Sanatçılanı Yer: Karakeçili Münir KARALOĞLUS Stadyumu "Kalrüı Turizm Bakanlığı Karkılarıyla"' görseli olabilir

  • - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x