ManşetSporYahşihan

Şampiyon Yahşihan

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kıyasıya mücadele, kırmızı kartlar ve 8 gol… 120 dakikalık nefes kesen mücadelede gülen taraf Kırıkkale Yahşihanspor oldu. Yahşihanspor BAL yükselme maçının biletini kaptı.
İLK YARI BİRBİRLERİNİ TARTTILARŞampiyon Yahşihan - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri Şampiyon Yahşihan - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
İki takım da tarafların yoğun desteği ile mücadeleye başladı. İlk yarı tam anlamıyla orta saha mücadelesi hakimdi. İki ekip de bulduğu kısır fırsatları değerlendiremedi. İlk yarı iki ekip de tabiri caizse birbirini tarttı. İkinci yarıya hızlı başlayan ekip Yahşihan oldu. Özellikle Bahri ve Ertuğrul’un oyunu hareketlendirmesi Türk Metal defansının arkasına atılan toplar Yahşihan’ın tipik oyun özelliğini ortaya çıkardı. Seri paslarla ceza sahasına giren Yahşihanspor’da Ertuğrul’un kestiği topa ayak koyan Bahri 54. Dakikada skoru 1-0’a getirdi. Bu gol ile motivasyonunu artıran Yahşihan 57. Dakikada Bahri’nin müthiş yaratıcılığının eseri gol ile 2-0 öne geçti.
BAHRİ-ERTUĞRUL İŞBİRLİĞİ
Kalesinde gördüğü 2 gol ile gardı düşen Türk Metalspor’da orta sahada kaybedilen toplar, Yahşihanspor’un hızlı oyuncularının etkili olmasına neden oldu. Dakika 62’de bu kez topu filelere gönderen isim Ertuğrul oldu (3-0) Yahşihan bu gol ile rahatladı.
TÜRK METAL BIRAKMADIŞampiyon Yahşihan - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Takım halinde Yahşihanspor kalesine yüklenen Türk Metal dakika 65’te Yasin ile golü buldu. Bu gol bitime 25 dakika kala Türk Metal’in umutlanmasına neden oldu. Bu golden 4 dakika sonra bu kez sahneye ikinci yarı oyuna dahil olan Sadrettin çıktı. Sadrettin farkı 1’e indiren golü kaydetti. (3-2)
İLGİNÇ KARAR!
Dakika 78’de ilginç bir an yaşandı. Defanstan seken topa dokunmaya çalışan Yahşihansporlu Emre kaleci Engin’e tabanını gösterdi, maçın hakemi Türk Metal lehine serbest vuruşu işaret etti. Türk Metal kalecisi Engin, yerde yatan Yahşihanlı Emre’ye tekme savurdu. Saha içerisinde itişmelerin yaşanmasına neden olan pozisyon sonrasında maçın hakemi Kaleci Engin’e ve Yahşihansporlu Emre’ye kırmızı kartını gösterdi.
NORMAL SÜRE 3-3 BİTTİŞampiyon Yahşihan - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Maçın bu skorla bitmesi beklenirken sahneye yine Sadrettin çıktı. Serbest vuruştan gelen top Yahşihansporlu defans oyuncularının hatasıyla sekti, Sadrettin topa ayak koydu ve eşitliği sağladı. (Dk; 86, 3-3) Zaman zaman tartışmaların yaşandığı mücadelenin normal süresi 3-3 eşitlikle sona erdi.
İKİ YILDIZ İKİ GOL
Uzatmaların ilk devresinde iki ekip de hücuma yöneldi. Dakika 102’de sahneye maçın yıldızı Ertuğrul çıktı. Ertuğrul kalecinin sağından topu  filelere göndererek takımını yeniden öne geçirdi (4-3). Uzatmaların ilk devresi bu skorla sona erdi. Gerilimi son dakikaya kadar süren mücadelenin 119’uncu dakikasında Bahri maçın skorunu belirledi (5-3). Kırıkkale Yahşihanspor bu galibiyet ile hem şampiyon oldu. Hem de Bölgesel Amatör Lig yükselme maçının biletini kaptı.
SUNGUR VE ULUYURT’A ARMAĞAN EDİYORUZ
Maçın ardından kupa töreni düzenlendi. Türk Metal Gençlikspor ikincilik kupasını ASKF Başkanı Sırrı Zengin’den aldı. Şampiyon Yahşihanspor ise kupasını Defterdar Mehmet Erkınay’dan aldı. Maçın ardından açıklamalarda bulunan Yahşihanspor Antrenörü Bülent Ayan şunları söyledi; “Zor geçeceğini biliyordum. 3-0 öne geçip büyük avantaj sağladık ve işimizi kolaylaştırdık. Daha sonra maçı döndürmeyi başardılar. Yılmadık ve uzatmalarda galibiyeti kazandık. İki takımda gerçekten iyi bir mücadele sergiledi. Ancak kazanan sadece bir takım olacaktı ve o da biz olduk. Şampiyonluğu Belediye Başkanımız Ahmet Sungur’a ve Kulüp Başkanımız Osman Uluyurt’a armağan ediyoruz”
SABREDEN TARAF BİZ OLDUKŞampiyon Yahşihan - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Yahşihanspor Takım Kaptanı Hasan ise; “İki takımında her şeyini sahaya koyduğu bir mücadeleydi. 3-0’dan sonra hatalarla goller yedik. Futbol hatalar oyunu ve biz de hata yaptık. Ancak hatasını telafi eden taraf biz olduk, sabrettik ve kazandık. Şimdi hedefimiz Kırıkkalespor. İnşallah bizlere güvenen ve desteğini esirgemeyenleri mutlu etmeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
FİNALE YAKIŞIR MAÇ OLDU
Yahşihan Belediye Başkanı Ahmet Sungur, şampiyonluk kupasını havaya kaldırarak, futbolcuları tebrik etti. Sungur, “Finale yakışır bir maç oldu. Maç gelip gitti ama sonunda kazanan taraf biz olduk. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Herkese hayırlı olsun” dedi.
MEST ETTİLER
Defterdar Mehmet Erkınay, maçın son dakikasına kadar büyük heyecan yaşandığını ifade ederek, “İki takımı da tebrik ediyorum. Sahada çok iyi bir mücadele vardı ve bizi mest ettiler. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. İnşallah spor alanında bu gibi mücadeleleri izlemeye devam ederiz” dedi.
KAZANAN SPOR OLSUNŞampiyon Yahşihan - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Rifat Ünlü ise her iki takımı tebrik ederek, “120 dakika bu havada, bu mevsimde mücadele etmek kolay değil. Futbolun ilimiz adına başarılı olabilmesi için bütün amatör takımlarımızın bu kalitede olması lazım. İnşallah BAL ligi için eşleşmede de böyle kıyasıya mücadele olur ve hak eden kazanır” dedi.
BAL ÖNEMLİ FIRSAT
ASKF Başkanı Sırrı Zengin, “İki takımı da canı gönülden tebrik ederim. Gerçekten müthiş bir mücadele örneği sergilediler. Böylesine kaliteli mücadelelerin sayısının artmasını istiyoruz. Bölgesel Amatör Lig, amatör kulüplerimiz için iyi bir fırsat. İnşallah Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden takım sayımız artar” şeklinde konuştu.
 
 
 
 

  • - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
0 0 votes
Haber Değerlendirme
2 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
kurtoğlu
kurtoğlu
28 Nisan 2014 14:00

BU ARADA SAYIN SUNGURUN HİMAYELERİNDE YAHŞİHAN SPORU TEBRİK EDER BAŞARILARIN DEVAMINI DİLERİM

kurtoğlu
kurtoğlu
28 Nisan 2014 13:58

ASKF yi tebrik ediyorum başarılı çalışmalarından dolayı il spor camiasınıda tebrik ederim güzel organizasyon ama tek eksikliği protokolde oturma düzeninin sağlanmaması protokole oturmak saygınlık ister kayışı kırılmış yunan tüfeği gibi yayılarak oturulmaz o trübün bir ayrıcalıktır bilinmesi lazım

Başa dön tuşu