Manşet

Öztürk, MKE işçisinin sorunlarını TBMM’ye taşıdı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

MHP Kırıkkale Milletvekili ve MHP Merkez Disiplin Kurulu Başkanı Av. Halil Öztürk, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ilk yazılı soru önergesini Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK) çalışanları hakkında verdi. 9 ayrı maddeden oluşan yazılı soru önergesi veren Öztürk, “Silah üretiminde dışa bağımlılığı azaltma konusunda önemli yeri bulunan milli fabrikalarımızın, tam anlamıyla dönüşüme tabi tutularak, çağdaş çalışma şartları ve ücretlerine kavuşmasını sağlayacak kapsamlı bir çalışma başlatılacak mıdır? diye sordu.

 

TBMM’DE İLK ÖNERGESİ, MKEK ÇALIŞANLARI İLE İLGİLİ OLDU

TBMM’deki ilk soru önergesi Kırıkkale ekonomisinde önemli bir yere sahip MKEK ile ilgili olan MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk, “Gerek seçimler öncesi, gerekse seçim sonrası çok defa ziyaret ettiğimiz MKEK’na bağlı fabrikalarda çalışanlarımızın sorunları bulunmakta ve bu sorunlar bugüne kadar TBMM gündemine taşınmamıştı. Ziyaretlerim sırasında; milli savunma sanayimizin vazgeçilmez unsurları olan emektar çalışanlarımızın dile getirdiği, gerek çalışma şartları, gerekse özlük ve mali hakları konularında devam eden bu sorunları,  halen çözüm beklemektedir. Her zaman söylediğimiz gibi; derdimiz Kırıkkale ve Kırıkkaleliler olunca, hele hele işin içinde alın teri karşılığının yetersiz kalması bulununca, bu yazılı önergemizi vermemiz kaçınılmaz olmuştur.” İfadesini kullandı.

 

MKEK ÇALIŞANLARI ARTIK HAKLARINI ALMALI, DAHA MODERN ÇALIŞMA ŞARTLARINA KAVUŞMALI

Milliyetçi Hareket Partisi Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk MKEK çalışanları ile her daim birlikte olduklarını söyleyerek, açıklamasına şöyle devam etti: “Milli Savunma Bakanımız’ın cevaplandırması isteği ile TBMM’ye sunduğumuz yazılı önergemize verilecek cevaplara göre, önümüzdeki dönemin yol haritasını da yine MKEK çalışanlarımızla birlikte şekillendireceğiz. Çünkü MKEK çalışanları ile birlikte bugüne kadar oluşturduğumuz yakınlık, birliktelik bizim açımızdan büyük bir sinerji oluşturmuştur ve paylaşımcı siyaset anlayışımızın da gereği olmuştur. Soru önergemizle; çalışanlar arasında başta ücret adaletsizliği olmak üzere, çalışma şartlarının iyileştirilmesi, bedelli askerlik yapacak çalışanlarımıza kıdem tazminatlarının ödenerek askerlik görevleri bitiminde tekrar iş başı yaptırılması, 4-C kapsamında çalışanlarımıza kadro verilmesi ve tüm çalışanlarımıza tehlike pirimi ödenmesi gibi temel sorunların çözümlenmesi amaçlanmıştır. İnanıyorum ki; başta Milli Savunma Bakanımız olmak üzere, tüm ilgili bakanlıklar önergemize olumlu bakarak, dile getirdiğimiz sorunlara çözüm sunacaklar ve bizlere MKEK çalışanlarımıza müjdeli haberler verebilmenin önünü açacaklardır.” Şeklinde konuştu. Milletvekili Öztürk, Milliyetçi Hareket Partisi’nin TBMM’de denge ve denetleme görevini sürdürürken, her zaman çalışanlarımızdan yana olan tavrını sürdüreceğini söyledi.

 

SORU ÖNERGESİNDE NELER VAR?

MHP Kırıkkale Milletvekili Av. Halil Öztürk’ün Milli Savunma Bakanı’na yazılı olarak cevaplandırması isteğiyle TBMM’ye sunduğu yazılı soru önergesinde yer alan sorular. 2011 yılından bu yana Kırıkkale’de faaliyet gösteren Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu’na (MKEK) bağlı fabrikalara yönelik Bakanlığınızın gerçekleştirmiş olduğu ve devam eden projelerin ödenek miktarları ile gerçekleşen ödenek tutarları yıllar itibariyle nelerdir? Halen Kırıkkale’de faaliyet gösteren MKEK bağlı fabrikalarda hangi statüde kaç personel çalışmaktadır? Ülkemiz adına önemli bir sektörde üretim yapan bu fabrikalarda özveriyle çalışanlar arasındaki ücret eşitsizliğinin giderilmesi yönünde, bu dönemde hangi çalışmalar gerçekleştirilecektir? Kırıkkale’de faaliyette bulunan fabrikalarımızda çalışma şartları ve iş sağlığı ve güvenliği konusunda yeni düzenlemeler ve iyileştirmeler yapılacak mıdır? Diğer Kamu İktisadi Teşkilatlarında uygulanan fiili hizmet zammı MKEK’e bağlı fabrikaların tamamında neden uygulanmamaktadır. Halen üretim primi olarak adlandırılan ücretin tehlike primi olarak değiştirilerek uygulanması düşünülmekte midir? MKEK’na bağlı fabrikalarda çalışan ve bedelli askerlik yapmak isteyen çalışanlarımıza kıdem tazminatları ödenip, askerlik görevleri sonrasında tekrar görevlerine başlatılacak mıdır? MKEK’na bağlı fabrikalarda çalışan 4-C olarak bilinen çalışanlarımıza, hangi tarihte, ne gibi kriterlere göre kadro verilecektir? MKEK’na bağlı fabrikaların yapabileceği işler, ihale yoluyla neden dışarıda yaptırılmaktadır? Silah üretiminde dışa bağımlılığımızı azaltma konusunda önemli yerleri bulunan milli fabrikalarımızın, tam anlamıyla dönüşüme tabi tutularak, çağdaş çalışma şartları ve ücretlerine kavuşmasını sağlayacak kapsamlı bir çalışma başlatılacak mıdır?

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Engin AKÇADAG
Engin AKÇADAG
2 Eylül 2018 11:21

Vatan Severlik Milliyetçilik Müslümanlık işte bu koskoca arazi fabrikalar atıl durumda Kiırıkkalede aynı Elmadagdakide aynı Elmadag Barut karşısinda Roketsan var arada samsun yolu son sistem mukemmel bir işletme kapı girisinden belli MKE ise Kurtuluş savasından kalma barakalar kapi girisinde kum cuvallari atil bir tesis. Bu tesislerin başlama yeri Kırıkkale topragımızı verdik Rahmetli Huseyin Kahya sayesinde, yuzlerce can gitti, babalarımız gencligini ömrünü verdi ama ne hikmetse MKE Genel Mudurlugu Ankarada her iş Ankarada sponsor takımı Ankarada buna bi dur diyecek Kırıkkale Millet Vekili Kırıkkale ve Vatan Sevdalısı sensin Genel Mudurlugunde Kırıkkaleye getirilmesini istiyoruz, özel sektor kar ediyorsa devletin fabrikası neden zarar ediyor isçisi var muhendisi var elektrigi var demekki nedenini araştırmak geregini yapmak Türkiyeyi Şahlandırmak lazım Varol Vekilim Saglıcakla Kalasın iyi çalışmalar.

Başa dön tuşu
1
0
Would love your thoughts, please comment.x