Yaşam

Nesli Tükenmekte,Kırıkkale’de Ölüsü Bulundu

Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan ‘Bal Porsuğu’ Kırıkkale’nin Karacaali ile Kızıldere Köyü arasında bir yolda ölü bulundu. Çevreden geçen vatandaşlar tarafından ölü bulunan Bal Porsuğuna araba çarptığı öne sürülüyor.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan ‘Bal Porsuğu’ Kırıkkale’nin Karacaali ile Kızıldere Köyü arasında bir yolda ölü bulundu. Çevreden geçen vatandaşlar tarafından ölü bulunan Bal Porsuğuna araba çarptığı öne sürülüyor.

MÜDAHALELERE RAĞMEN KURTARILAMADI

Türkiye genelinde nesli tükenme tehlikesi altında olan ve koruma altına alınan ‘Bal Porsuğu’ Kırıkkale’nin Karacalı ile Kızıldere Köyü arasında bir yolda ölü bulundu. Çevreden geçen vatandaşlar tarafından ölü bulunan Bal Porsuğuna araba çarptığı öne sürülüyor. Yol kenarında hareketsiz halde bulunan porsuğa hızlıca müdahale eden veteriner, porsuğun hayatını kurtarmak için elinden geleni yapmaya çalıştı. Ancak aldığı ağır yaralar nedeniyle porsuk kısa süre içerisinde hayatını kaybetti.

DAHA DİKKATLİ OLMAMIZ GEREKİYOR

Bu üzücü olay, yaban hayatına yönelik trafik kazalarının hayvan popülasyonları üzerindeki ciddi etkisini bir kez daha gözler önüne serdi. Porsuklar, Türkiye’de nesli tükenme tehlikesi altında olan türler arasında yer alıyor. Özellikle kırsal bölgelerde yaşayan bu hayvanlar, habitatlarının daralması ve insan kaynaklı tehditler nedeniyle risk altına girmekte. Veteriner hekim, bu tür vakaların porsuk gibi yaban hayvanlarının neslini tehlikeye attığını ve sürücülerin bu konuda daha dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

YABAN HAYATINI BİRLİKTE KORUMALIYIZ

Yaban hayatının korunması ve doğal ekosistemin devamlılığı için, yetkililerin ve çevre koruma derneklerinin bilinçlendirme çalışmalarını artırması gerektiğine dikkat çekildi. Doğal hayatın korunması, sadece bu canlıların geleceği için değil, ekosistemin bütünlüğü için de büyük bir öneme sahip. Halkın bu konuda daha duyarlı olması gerektiği vurgulanarak, tehlike altındaki türlerin korunmasına yönelik daha fazla çaba gösterilmesi çağrısı yapıldı.

  • - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x