Genel

MKE’nin ürünleri IDEF 2023’te sergilendi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı IDEF 2023 İstanbul’da başladı. 650 yerli, 850 yabancı firma katıldığı fuarda Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE), Koç Savunma ve TÜBİTAK SAGE tarafından kendi öz kaynaklarıyla başlatılan Uça Projesi büyük ilgi çekti. 

HABER: YAKUP ÖZCAN

Makine ve Kimya Endüstrisi (MKE), Koç Savunma ve TÜBİTAK SAGE işbirliğinde yürütülen Uça Projesi, MK-84 tipi genel maksat bombalarına Gökçe Kanatlı Güdüm Kiti (KGK) ve akıllı hedef tespit ve mayın ateşleme birimi entegre edilerek, bunların taarruzi deniz mayınına dönüştürülmesini içeriyor. Fuarı değerlendiren ve MKE A.Ş’nin ürünleri hakkında bilgi paylaşımında bulunan Makine ve Kimya Endüstrisi AŞ Genel Müdürü İlhami Keleş, “Taarruzi mayınlamayla ilgili MAK84 mühimmatının taarruzi mayınlama yani deniz mayını olarak kullanılmasıyla ilgili yeni bir ürün geliştirdik Koç Savunma ve TÜBİTAK SAGE ile beraber. Bunun da İDEF’te lansmanını yapacağız. Deniz mayını olacak ama bu taarruzi mayınlama olacak. MAK84’ün Kanatlı Güdüm Kiti ile 70 kilometre ötelere atılabilen bir versiyonu ki bu hem silahlı kuvvetlerimize ciddi yetenek kazandıracak hem de ihracat potansiyeli yüksek olacak bir ürün olarak ortaya çıkacak. F-16’lar’dan, MAK84 atabilen bütün platformlardan, F-16’lardan, Akıncı’dan, Aksungur’dan; bütün bunlardan atılabilecek” ifadesini kullandı.

Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, “Özellikle son dönemde bölgemizde ve dünyada çok boyutlu gelişmelerin yaşandığı, artan risk ve tehditler nedeniyle güvenlik ortamının hızlı ve sürekli olarak değiştiği kritik bir dönemden geçilmektedir. Böylesine hassas bir ortamda ulusal güvenlik konusu ile onun ayrılmaz parçası olan yerli ve millî savunma sanayisinin önemi her geçen gün daha da artmaktadır. Millî teknoloji hamlesiyle, bu alanda yerli ve millîlik oranını yüzde 80’lere ulaştı. IDEF 2023’ün ülkemizin savunma sanayisinde ulaşmış olduğu imkân ve kabiliyetleri tüm dünyaya tanıtacağına, paydaşlarımız ve ortaklarımızla yeni iş birliği imkânlarının oluşturulmasına katkı sağlayacağına, yeni fırsatlar oluşturarak ilişkililerimizi daha da güçlendireceğine inanıyorum”diye konuştu.

- Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu