Manşet

Kurt Yavruları Koruma Altına Alındı

Kırıkkale'de çobanın bulduğu 4 kurt yavrusu, anneleri yuvaya dönünceye kadar koruma altına alındı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’de çobanın bulduğu 4 kurt yavrusu, anneleri yuvaya dönünceye kadar koruma altına alındı.

İl Jandarma, Çevre Doğa ve Hayvanları Koruma Timi Haydi Ekipleri ve Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğü ekipleri, merkez ilçeye bağlı Karacaali köyü Karadere mevkinde bir çoban D.K.’nin kurt yavrularını annelerinin yanından aldığı ihbarı üzerine harekete geçti. D.K.’nın evine giden ekipler, yaptıkları aramada kurt yavrularını bularak, yavruları koruma altına aldı. Olayla ilgisi bulunduğu tespit edilen R.S. M.K., K.D. ve D.K. gözaltına alındı.

Kurt yavrularının bakımlarını yapan ekipler, yavruların annelerinin yanından alındığı bölgeye gitti. Yavruları, yuvalarının kenarına bırakarak bir müddet uzaktan izleyen ekipler, kurt yavrularının annelerinin gelmemesi üzerine yavruların sağlığı açısından koruma altına aldı. Ekipler, bölgeye kurulacak fotokapanlar ile yuvayı izlem aldıktan sonra, anne kurdun yuvaya döndüğü tespit edilince, yavrular tekrar doğal yaşama bırakılacak.

  • - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x