>> ÖZEL HABER <<<
YAKUP ÖZCAN
Kırıkkale ve ilçelerinde, yağan karın ardından doğanın beyaz örtü ile kaplanması küçükbaş hayvancılıkla uğraşanları da olumsuz yönde etkiliyor.
DOĞADA YEM ARIYORLAR
Kırıkkale’de sahipleri tarafından yetiştirilen küçük baş sürüleri bölgede hüküm süren ağır kış şartlarında da zaman zaman doğaya çıkarılarak doğal yollarla beslenişleri sağlanıyor. Sürülerin beyaz örtü arasındaki yolculuğu ise ortaya kartpostallık görüntüler çıkarıyor.
ZAMAN ZAMAN DOĞAYA ÇIKARIYORLAR
Kırıkkale Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı M. Kürşat Ulusoy, kış şartları sebebiyle daha çok kapalı mekanlarında barındırdığı küçük baş sürülerini zaman zaman doğaya çıkararak doğal yollardan beslenmesini sağladığını belirtti.
KIŞ AYLARINDA YEMLE BESLENİRLER
Başkan Ulusoy, yetiştiricilerin yerleşim birimindeki karla kaplı açık alanlara 2-3 günde bir küçükbaş sürülerini çıkararak bugünlerde artan yem maliyetini en aza indirmeye çalıştıklarını vurgulayarak, “Yetiştiriciler böyle karla kaplı günlerde kış şartlarında yerlerinde yemle samanla besler. Ama iki üç güne bir de doğaya çıkarırlar” dedi.
KÜÇÜKBAŞ HAYVAN YETİŞTİRİCİLİĞİ ÖNEMLİ
Doğaya çıkan sürülerin yaklaşık bir saat kadar açık alanda kaldığını çalı ile beslenerek susuzluğunu bölgedeki çeşmelerden giderdiklerini belirten Ulusoy, Kırıkkale’de küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinde önemli bir yeri olduğunu da sözlerine ekledi.
BUĞDAYLA KOYUN GERİSİ OYUN
Halkımıza doğal ve organik et üretmek devletimize ve milletimize faydalı olabilmek için bu çetin zor şartlarda çalıştıklarını belirten Ulusoy, “Bu insanların değerinin bilinerek devlet tarafından ayrıcalıklı olarak görülerek desteklenmeleri gerekiyor. Atalarımızın dediği gibi buğdayla koyun gerisi oyun” dedi.