Gündem

KKÜ’de anma programı düzenlendi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesi (KKÜ) Meslek Yüksekokulları Koordinatörlüğü (MEYOK) tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle anma programı düzenlendi.

HABER: YELİZ ERDEM

Mavi Salon’da yapılan programa Meslek Yüksekokulları Koordinatörü ve Kırıkkale MYO Müdürü Doç. Dr. Özgür Selvi, Hacılar Hüseyin Aytemiz MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Ali Osman Er, Adalet MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Cengiz Arıkan, Sağlık Hizmetleri MYO Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Murat Gökgöz, Delice MYO Müdürü Öğretim Görevlisi Nursal Koca, Fatma Şenses Sosyal Bilimler MYO Müdürü Öğr. Gör. Tuncay Erduran ile akademik ve idari personelimiz katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program MEYOK Koordinatörü ve Kırıkkale MYO Müdürü Doç. Dr. Özgür Selvi’nin açılış konuşması ile devam etti.

Doç. Dr. Özgür Selvi, konuşmasında “15 Temmuz’u anmak, anmakla beraber tekrar hatırlamak, 15 Temmuz’u daha iyi anlamak için bir araya geldik. Karanlık bir gece olsa da o gecenin sabahı bizim için hayırlı, aydınlık bir sabahtı. Şehit olan kahraman vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Şehit, şahit olan demektir. Cenab-ı Hakk’ın varlığına, birliğine, emirlerine şahit olur. Allah yolunda canını verdiği için şehit olur. Hepimizi gönülden yaralayan 15 Temmuz’un bana bir takım cümleler kurdurtan, beni bazı düşüncelere sevk eden bir yönü var. Bizde “Devlet Ebed Müddet” diye bir kavram vardır. Esas olan bir takım yapılar değil, devlettir. Binlerce yıllık bir tarihi olan bir milletiz. Bu zaman zarfında birçok devletimiz oldu. Devletin varlığının sürmesi için her şey feda edilir. 15 Temmuz bunu bize tekrar hatırlattı. Devletimiz varsa biz varız. Devletimiz yoksa biz yokuz. Tarihimizde yaşanılan, “kardeş katli” gibi bazılarımıza yanlış gelen uygulamaları zaten alanında uzman isimler gerekçeleriyle açıklıyor. Devletimiz elden giderse bizim hiçbir yetkinliğimiz bir işe yaramaz. Bilim insanı, avukat veya doktor olmamız, devletimiz olmazsa hiçbir anlam ifade etmez. Devletimiz varsa bunlar anlamlıdır, geçer akçedir” dedi.

Tarihi kahramanlıklarla dolu milletimizin 15 Temmuz’da da aynı iradeyi gösterdiğini belirten Doç. Dr. Özgür Selvi, “Bir akademisyen olarak öğrencilerimi mesleki ve insani anlamda iyi bir şekilde yetişmeleri için zorladığım zamanlar olmuştur. 15 Temmuz 2016 öncesinde bu gençlerimizin bazı önemli değerlerimizden uzaklaştığını düşünürdüm. 15 Temmuz 2016 bana o gençlerin aslında pırıl pırıl yetiştiğini gösterdi. Genç kardeşlerimizin yüreğinde öyle bir cesaret ve ülkü vardı ki, hepsi canı pahasına tereddüt etmeden sokağa döküldü. Üniversitemizde çalışmış olan Ahmet Özsoy o gece TÜRKSAT’ta şehit oldu. Dr. Öğr. Üyesi Ali Osman Er hocamızın öğrencisi Aydın Çopur da o gece şehit oldu. Allah’tan tüm şehitlerimize rahmet, gazilerimize de hayırlı uzun ömürler diliyorum. 15 Temmuz’un milletimizin yüreğinde açtığı yara nedeniyle tüm milletimiz gazidir. Hepimize geçmiş olsun. İnşaallah bu hadiseden gerekli dersi almışızdır” şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı tarafından hazırlanan 15 Temmuz belgeselinin izlenmesi ile devam eden program, Kırıkkale MYO öğrencilerimizin 15 Temmuz’u yazılı ve görsel olarak anlattığı eserlerinden oluşan linol baskı sergisinin gezilmesi ile sona erdi.

 

- Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu