Eğitim

KKÜ İşbirliği Anlaşması İmzalandı

Uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda çalışmalarını aralıksız sürdüren Kırıkkale Üniversitesi (KKÜ), Avicenna Tacik Devlet Tıp Üniversitesi ile İkili İşbirliği Anlaşması imzaladı.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda çalışmalarını aralıksız sürdüren Kırıkkale Üniversitesi (KKÜ), Avicenna Tacik Devlet Tıp Üniversitesi ile İkili İşbirliği Anlaşması imzaladı.

HABER: YELİZ ERDEM

Çevrimiçi yapılan imza törenine Kırıkkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Keskin, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Erdemir, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yurdagül Erdem, Farmakoloji ve Toksikoloji Bölümü Sorumlusu Doç. Dr. Hüsamettin Ekici, Dış İlişkiler Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Başer, Basın Yayın ve Hakla İlişkiler Sorumlusu Öğr. Gör. Göksun Ünlü, Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mehtap Aral Duvan ve öğretim üyeleri katılırken Tıp, Diş Hekimliği, Halk Sağlığı, Eczacılık ve Pediatri olmak üzere 5 fakülteden oluşan Avicenna Tacik Devlet Tıp Üniversitesinden Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Jiyonkhon Muhabbatzoda, Dış İlişkiler Birimi Başkanı Prof. Dr. Jamshed Dodkhoev, Eğitim ve Metodoloji Birimi Başkanı Dr. Said Abdullozoda, Bilim ve İnovasyon Birimi Başkanı Dr. Rukhshona Jamolova, Bilim İnsanı Yetiştirme Birimi Başkanı Dr. Suhrob Alizade, Eğitim ve Metodoloji Birimi Başkan Yardımcısı Dr. Manizha Bashirovna, Dış İlişkiler Uzmanı Akbar Toshov ve Amal Sherbadalova katıldı.

Kırıkkale Üniversitesi ve Avicenna Tacik Devlet Tıp Üniversitesi’ni tanıtan sunumlarla başlayan toplantıda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan, Kırıkkale Üniversitesi uluslararasılaşmaya verdiği öneme ve bu kapsamda dünya çapında yaptığımız örnek çalışmalara değinerek  Avicenna Tacik Devlet Tıp Üniversitesi ile yapılabilecek proje, sempozyum, panel, vb. etkinliklere dikkat çekti.

İşbirliğinden memnuniyet duyduklarını ifade eden Avicenna Tacik Devlet Tıp Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Jiyonkhon Muhabbatzoda,  iki üniversite arasında öğrenci ve personel değişimi, araştırma ve eğitim odaklı pek çok ortak çalışma yapılabileceğini dile getirdi.

Karşılıklı görüş alışverişi içinde gerçekleşen toplantıda her iki üniversitenin yakın tarihte düzenleyecekleri konferanslara ortak katılım sağlaması, öğrenci ve personel değişimi gerçekleştirilmesi,  Teknopark ile ilgili ayrıca webinar düzenlenmesi, teknoloji ve sağlık alanında ortak çalışmalar yapılmasına ve Erasmus+ projelerine ortak başvuru yapılmasına karar verildi. Çevrim içi düzenlenen toplantı toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

  • - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu