Kırıkkale

Kızılay’dan Depremzede Ailelere Yemek

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türk Kızılay Kırıkkale Şubesi Kırıkkale’ye yerleşen depremzede ailelere yemek vermeye devam ediyor.

HABER: YAKUP ÖZCAN

Türk Kızılay Kırıkkale Şube Başkanı Mustafa İşler yapılan yardımla ilgili açıklamalarda bulunarak şu ifadelere yer verdi;

“Türk Kızılay, ülke çapında yaygınlaştırdığı afet müdahale ve afet lojistik sistemleri ile dünyanın en iyi afet örgütlenmelerinden birine sahiptir. Kurulduğu 1868 yılından bu yana toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak, yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak için önemli görevler üstlenen Türk Kızılay, kan, afet, uluslararası yardım, göç ve mülteci hizmetleri, sosyal hizmetler, sağlık, ilk yardım, eğitim, gençlik ve mineralli su işletmeleri alanlarında faaliyet sunar.

Türk Kızılay, yurt içinde meydana gelen doğal afetler sonrasında afetzedelere acil beslenme hizmeti verir. Acil barınma konusunda ise devletin ilgili kurumlarının yanında yardımcı rol üstlenir.  Afet müdahale ve afet lojistik sistemlerini ülke çapında yaygınlaştıran, bu ağ ile dünyanın en iyi afet örgütlenmelerinden birine sahip olan Türk Kızılay, Bölgesel düzeyde ise Afet Müdahale Direktörlüğüne bağlı 5 Bölge Afet Yönetimi Müdürlüğü ve bağlı 12 Afet Müdahale Merkezi (9 Afet Müdahale Merkezi Müdürlüğü ve 3 Yerel Afet Yönetim Merkezi) ile afet hizmetlerini yürütmektedir.

Afet sonrası bölgedeki acil ihtiyaçları karşılayan Türk Kızılay, beslenme alanında ise Mobil Ekmek Fırını, Mobil Mutfak ve Mobil İkram Araçları ile kaliteli ve hızlı hizmetle afetzedelerin yanında olur. Ankara ve Erzincan’da çadır işletmesi ve üretim atölyesi bulunan Türk Kızılay, yurt içi ve yurt dışı insani yardım çalışmalarında uzun süreli kullanılabilen afet çadırlarının yanı sıra ihtiyaca yönelik özel çadırlar da üretmektedir.

Türk Kızılay Kırıkkale şubesi olarak afetzede ailelerimizin yanında oluyoruz. Pazarcık Elbistan depremi sonra ilimize yerleşen ailelerimize günlük sıcak yemeklerini kapılarına kadar götürüyoruz. Aşevimizde günlük 250 aileye üç öğün yemek veriyoruz. Sefer tasları ile dağıtım yaptığımız aşevimizde bir şube personelimiz,  bir aşçı ve iki çalışan görev almaktadır.  Yemek dağıtımlarımız şube aracımız ile yapılmaktadır. Pazarcık Elbistan depremi sonrası ilimize yerleşen depremzede ailelere yemek yapılması için 112 servis binasının yemekhanesini Kızılay’a açan Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıoğlu’na teşekkür ederiz” dedi.

- Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu