Gündem

Kızılay Yardımlarla Ailelerin Umudu Oluyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türk Kızılay Kırıkkale Şubesi yaptığı yardımlarla kent genelinde ki birçok mağdur aileye ulaşarak onların dertlerine, acılarına, sıkıntılarına el uzatmaya devam ediyor. 

HABER: YAKUP ÖZCAN

Kızılay bu hafta da dezavantajlı aileleri ziyaret ederek erzak, et konserve ve hijyen kolisi dağıtımı gerçekleştirdi. Yapılan ziyaret ve yardımlardan çok memnun kalan aileler gece gündüz demeden koşturan Başkan Mustafa İşler’e çok teşekkür etti.

Yapılan yardımlarla ilgili bilgi veren Türk Kızılay Kırıkkale Şube Başkanı Mustafa İşler şunları söyledi;

“Allah c.c bizlere bu çilekeş insanlara yardım etmeyi nasip etsin..  Kocasından yıllarca şiddet görüp hayatı kararan insanların yaşadığı, çaresiz yalnız yaşlıların yaşadığı haneleri ziyaret ettik.

Bir kardeşimiz şöyle dedi;   “ sanki hızır gibi melek gibi yetiştiniz iyiki Kızılay var, İyiki Kızılay Başkanımız Mustafa İşler var “. Elhamdülillah ne hızırız nede melek, çok şükür bizler iyiliğin yoluna düşmüş insanlarız.

Dezavantajlı ailelere yardımlarımız kesilmeden devam ediyor. Yine kimsesizlerin kimsesi olmak için Kırıkkale’mizin sokaklarında erzak, et konserve ve hijyen dağıtımı gerçekleştirdik. . Kimi yalnızdı, kimi aç, kimi sıkıntılı, kimi üzgün…

Ev ziyaretleri yaptığımız ilk ailenin durumu bizleri derinden üzdü. Alkol bağımlısı eşi tarafından 20 yıl şiddet gören kardeşimiz. Şuan da eşinin koruma ve uzaklaştırma kararı bulunmaktadır. Tek erkek çocuğu vardır ve gelini ameliyat olduğu için toruna kendisi bakmaktadır. Herhangi bir geliri olmayan ailemize Kızılay olarak maddi ve manevi desteklerimiz olacak.

İkinci ev ziyaretimizde ise tek yaşayan yalnız bir teyzemiz  evi ziyaret ettik. Teyzemizin  5 çocuğu vardır ancak çocukları Türkiye de ikamet etmemektedir. Eşi 20 sene önce vefat etmiş. Komşularının yardımı ile geçinen teyzemizin elinden tutuyoruz.

Üçüncü olarak yine tek torunu ile yalnız yaşayan teyzemiz.. Oğlu ve eşi yıllar önce vefat etmiştir. Oğlundan kalan torununa bakmaktadır. Torunu ile zor geçim sağlayan teyzemize de yardım elini uzattık ve uzatmaya devam edeceğiz.

Son olarak ülkesinden Türkiye’ye gelmek zorunda kalan kardeşimiz. Belinden rahatsız olan kardeşimiz Ameliyat olması gerekmektedir ancak maddi durumundan dolayı ameliyat olamamaktadır. Belinde kırık olduğu için çalışamamaktadır. Bu kardeşimizin durumuna da kayıtsız kalmadık ve hemen gerekli çalışmaları yaptık. Kardeşimize ayriyeten aşevimizde pişirilen sıcak yemekten günlük evine götüreceğiz.

Ailelerimize erzak kolilerimizi, et konservelerimizi ve hijyen kolilerimizi bırakarak onlara yalnız olmadıklarını ve her ihtiyaçlarında yanlarında olduğumuzu, istedikleri zaman Kızılay’ımıza gelebileceklerini söyledik. Gözlerin deki mutluluk her şeye değerdi. Kızılay olarak Kırıkkale’mizde mağdur aile kalmayıncaya kadar çalışacağız.

Bizler kimsesiz, çaresiz, darda kalmış ailelerimizin yüzlerini güldürmek onlara sıcak yuva olmak için bu görevi devir aldık. Bu doğrultuda Kırıkkale’mizde ki son insan ıstırabını dindirinceye kadar faaliyetlerimize devam edeceğiz. Kızılay olarak gece gündüz demeden Kırıkkale halkımızın yardımına koşan Kızılay’ımızı da kutluyoruz” dedi.

  • - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu