Gündem

Kızılay Çocuklara Oyuncak Dağıtmaya Devam Ediyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türk Kızılay Kırıkkale İl Merkezi dezavantajlı aileler için yaptığı çalışma ve faaliyetlerle tüm Türkiye’de adından bahsediyor. Kızılay Kırıkkale’de binlerce ailenin sıkıntılarına, problemlerine, dertlerine çare oluyor.

HABER: YAKUP ÖZCAN

Kızılay bir ailenin her ferdi için ayrı ayrı çalışmalar, faaliyetler, programlar düzenleyerek aile yapısını korumak ve güçlendirmek için gece gündüz demeden elinden geleni yapıyor. Kızılay dezavantajlı ailelerin çocuklarına oyuncak dağıtmaya devam ediyor. Yapılan dağıtım ile ilgili açıklama yapan Türk Kızılay Kırıkkale İl Başkanı Mustafa İşler şunları söyledi;

“Bugün yine çocuklarımızı sevindirdik. Şubemizin ve bağışçılarımızın bağışları ile alınan oyuncakları çocuklara dağıtmaya devam ediyoruz. Toplamda yaklaşık bin beş yüz çocuğumuza oyuncak dağıtarak yüzlerini güldürdük. Oyuncakları alan çocuklarımızın yüzlerindeki gülümseme, gözlerinde ki ışık her şeye değerdi. Oyuncaklarını alan çocuklarımız Kızılay’ı çok sevdiklerini söyleyerek teşekkür ettiler.

Türk Kızılay’ın çok güzel sloganı var. Çocukların hayatı eğitimle değişir, çocuklar okur dünya değişir şeklinde bir slogan var.  Biz özellikle Kızılay da yoksul aile çocuklarımızı, çocuklarımızı şimdi biz bir çok psikolojik problemlerle karşılaşıyoruz. Çocuklarımızın yani çok küçük yaşta psikiyatrik ilaç kullanan çocuklarımız oluyor. Sekiz yaşında , dokuz yaşına geldiği halde emzik kullanan çocuklarımız oluyor. Şimdi biz bunların hem psikolojilerinin daha rahatlaması için oyuncak dağıtımları yaptık. Şuana kadar bin beşyüz den fazla çocuğumuza oyuncak dağıtımı yaptık” dedi.

  • - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu