Gündem

Kızılay 200 çocuğun yüzünü güldürdü

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türk Kızılay Kırıkkale İl Merkezi dezavantajlı aileler için yaptığı çalışma ve faaliyetlerle tüm Türkiye de adından bahsediyor.

HABER: YAKUP ÖZCAN

Kızılay Kırıkkale’de binlerce ailenin sıkıntılarına, problemlerine, dertlerine çare oluyor. Kızılay bir ailenin her ferdi için ayrı ayrı çalışmalar, faaliyetler, programlar düzenleyerek aile yapısını korumak ve güçlendirmek için gece gündüz demeden elinden geleni yapıyor. Kızılay dezavantajlı ailelerin çocuklarının hem maddi, hem manevi gelişimleri için düzenlediği programlar ve kurslar ile çocuklara destek oluyor. Kızılay bu kez de 200 çocuğa oyuncak hediye ederek çocukları sevindirdi.

Yapılan dağıtım ile ilgili açıklama yapan Türk Kızılay Kırıkkale İl Başkanı Mustafa İşler, şu ifadelere yer verdi;

“Kızılay olarak yine çocuklarımızı sevindirmenin mutluluğunu yaşadık. Dezavantajlı ailelerin birçoğu çocuklarına belki de hiç oyuncak alamıyor. Birçok çocuğumuz belki hiç eline oyuncak almadan büyüdü büyüyecek.

Kızılay olarak Kırıkkale’de binlerce ailenin sıkıntılarına, problemlerine, dertlerine çare oluyoruz. Her bir ailenin her ferdi için ayrı ayrı çalışmalar, faaliyetler, programlar düzenliyoruz. Dezavantajlı ailelerin çocuklarının hem maddi, hem manevi gelişimleri için programlar ve kurslar düzenleyerek çocuklara destek oluyoruz.

Bir çocuğun oyuncaklar ile oynamanın psikolojileri üzerinde çok büyük etkileri var. Şu anda bir çok dezavantajlı ailenin oyun ve oyuncaklardan uzak olan çocukların çocukluklarını yaşayamadıkları için kötü alışkanlıklara bulaştığı ve hayal güçlerinin gelişmediği ve bundan dolayı hayatta başarılı olamadıkları görülmektedir. Dolayısıyla bizler çocukların hayal güçlerini geliştirmek ve kabiliyetlerini artırmak, hayattaki dirençlerini daha da artırmak için çocuklarımıza oyuncak dağıtımı çalışmamızın olduğunu ve aslında oyuncak dağıtımımız çocuklarımıza bir psikolojik destek anlamına geliyor. Bu yüzden çocuklarımıza oyuncak dağıtımının çok önemli olduğunu düşünüyoruz ve çocuklarımıza oyuncak dağıtımlarımız devam edecek” dedi.

- Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu