Kırıkkale

Kırıkkale’de yürütülen toplam proje sayısı 217

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Valiliği İl Koordinasyon Kurulu 2023 yılı III. Dönem Toplantısı Vali V. Ahmet Ferhat Özen başkanlığında Valilik Makam Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

HABER: YAKUP ÖZCAN

2023 yılı III. Dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Vali V. Ahmet Ferhat Özen’in açılış konuşmasıyla başladı. Kurul toplantısının Kırıkkale için hayırlı olması temennisinde bulunan Vali V. Özen, kamu kuruluşlarında il genelinde toplam 217 projenin bulunduğunu ifade etti. Vali V. Özen, “Kamu Yatırımcı Bölge ve İl Kuruluşlarınca; İlimiz genelinde yürütülen toplam proje sayısı 217 adettir. Bu projelerin proje bedelleri toplamı 13 milyar 006 milyon 102 bin TL olup, önceki yıllarda projeler için yapılan toplam harcama miktarı 1 milyar 727 milyon 374 bin TL’dir. Projelerin 2023 program yılı gelen ödenekleri toplamı 1 milyar 291 milyon 610  bin TL olup, II. dönem sonu itibariyle harcama tutarı 445 milyon 168 bin  TL’dir. 2023 yılı gelen ödeneğe göre harcama oranı %34.47, fiziki gerçekleşme oranı ise % 30.16 seviyesindedir” dedi.

217 projeden 92 adetinin devam ettiğini, 47 adetinin ihale aşamasında olduğunu, 29 adetinin bittiğini ve 47 adet projeye de başlanmadığının belirten Vali Yrd. Özen, “2023 Yılı Yatırım Programında projeleri yer alan kamu yatırımcı bölge ve il kuruluşlarının, belirlemiş oldukları hedeflere yerinde ve zamanında ulaşabilmeleri için hizmetin kalitesinden fedakârlık yapmaksızın kaynakların etkin, verimli ve ekonomik kullanımının sağlanarak maliyetleri azaltıcı yönde çalışmalarda gerekli hassasiyetin gösterileceği ve gereğinin yapılacağına inanıyor, başarılar diliyorum” dedi.

Vali V. Ahmet Ferhat Özen, konuşmasının ardından İl Koordinasyon Kurulu Toplantısına katılan, Karayolları 4.Bölge Müdürlüğü, DSİ 5. Bölge Müdürlüğü, İller Bankası Ankara Bölge Müdürlüğü, TCDD 2. Bölge Müdürlüğü, Orman Bölge Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Ankara 1. Bölge Müdürlüğü, Tarım ve Orman Bakanlığı 9. Bölge Müdürlüğü, TESİAŞ 8. Bölge Müdürlüğü, MTA Orta Anadolu 3. Bölge Müdürlüğü, Kırıkkale Belediye Başkanlığı, Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğü, Kırıkkale İl Özel İdaresi, Kırıkkale İl Müftülüğü, İl Jandarma Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Hirfanlı ve Yöresi Hes İşletme Müdürlüğü, İlçe ve Belde Belediye Başkanları; koordinasyon gerektiren yatırımlar hakkında görüş alışverişinde bulundular.

 

  • - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu