Manşet

Kırıkkale’de sakın oraya adım atmayın!

Yaz mevsiminin yaşanması ile birlikte Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğü serinlemek isteyen vatandaşların sulama kanalı, baraj ya da göletleri kullanmasının boğulma vakalarına yol açacağını belirtti.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Yaz mevsiminin yaşanması ile birlikte Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğü serinlemek isteyen vatandaşların sulama kanalı, baraj ya da göletleri kullanmasının boğulma vakalarına yol açacağını belirtti.

DSİ’den Yaz Uyarısı: Sulama Kanallarına, Baraj ve Göletlere Girmeyin
Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte serinlemek isteyen vatandaşların sulama kanalları, barajlar ve göletleri kullanması tehlikeli durumlara yol açabiliyor. Devlet Su İşleri (DSİ) Bölge Müdürlüğü, bu tür alanlarda boğulma vakalarının artabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

DSİ’den Hayati Uyarı
İç Anadolu Bölgesi’nin merkezinde yer alan ve özellikle yaz sıcaklarında vatandaşların uğrak noktası haline gelen su kenarları, zaman zaman ölümcül tehlikeler barındırabiliyor. Kızılırmak başta olmak üzere, baraj gölü ve akarsulara serinlemek amacıyla girenler, trajik kazalarla karşı karşıya kalabiliyor. Bu sebeple, Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü, Kırıkkale’de bulunan baraj ve göletlere girilmemesi konusunda vatandaşları uyardı. DSİ, “Ölüme Yüzmeyin” sloganıyla dikkat çekti.

Kesinlikle Girilmesi Yasaktır
Bölge Müdürlüğü, boğulma gibi istenmeyen sonuçlara yol açabileceği gerekçesiyle yüzmek ve balık tutmak için göllere, sulama kanallarına ve barajlara girilmemesi gerektiğini belirtti. Müdürlük tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Göllere, sulama kanallarına ve barajlara girilmemesi konusunda uyarıda bulunuyoruz. Barajların, göllerin ve göletlerin kaldırma kuvvetinin deniz suyuna oranla düşük olması, zeminin balçık özellik taşıması ve bünyesinde teknik yapılar barındırması, bu alanları yüzme amaçlı kullananlar için hayati risk oluşturmaktadır.”

DSİ Bölge Müdürlüğü, vatandaşları bu uyarıları dikkate alarak su kenarlarında serinleme faaliyetlerinden kaçınmaları konusunda uyardı. Her yaz yaşanan boğulma vakalarının önüne geçmek için bu tür alanlara girilmemesi büyük önem taşıyor.

  • - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x