Kırıkkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Milli Eğitim, KTSO ve Kırıkkale Ticaret Borsası arasında Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) imzalandı. Protokol çerçevesinde en fazla 8 ay süreyi geçmeyecek şekilde mesleki eğitim kursları kapsamında çalışacaklara günlük 61,65 TL cep harçlığı ödemesi yapılacak.
NİTELİKLİ İŞ GÜCÜ İHTİYACI KARŞILANACAK
İŞKUR İl Müdürlüğünde, 2018 Yılında Uygulanan İstihdam Teşvikleri ve 2018 Yılı Kurs ve Program Uygulamaları, Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) kapsamında kahvaltılı Basın Toplantısı düzenlendi. Çalışma ve İş Kurumu Kırıkkale İl Müdürü Yasin Tekin, Kırıkkale Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Ahmet Varlı, Kırıkkale Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümer ile Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi’nin katılımı ile Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) gerçekleştirildi. Protokol hakkında açıklamalarda bulunan İl Müdürü Tekin “İşverenlerimizin nitelikli işgücü ihtiyacını karşılamak üzere mesleki eğitim kurslarımızda teorik ve pratik eğitimi bir arada vereceğimiz yeni bir sistemi hayata geçiriyoruz. TOBB ile imzaladığımız, Mesleki Eğitim ve Beceri Geliştirme İşbirliği Protokolü (MEGİP) kapsamında iki yıl boyunca mesleki eğitim kurslarımızda teorik ve pratik eğitimi bir arada uygulayacağız. TESK başta olmak üzere diğer çatı kuruluşlarla imzalayacağımız protokollerle sistem yaygınlaştıracağız” diye konuştu.
61,65 TL CEP HARÇLIĞI ÖDENECEK
İl Müdürü Tekin “İşverenlerimizin ihtiyaç duyduğu nitelikli işgücünü yine işverenlerimizin talepleri doğrultusunda oluşturacağımız eğitim programı ile yetiştireceğiz. Bu kapsamda 160 fiili günü geçmeyecek şekilde (en fazla 8 ay süreyle) düzenlenecek mesleki eğitim kurslarımıza katılan vatandaşlarımıza günlük 61,65 TL cep harçlığı ödeyeceğiz. Ayrıca vatandaşlarımızın iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası primlerini de karşılayacağız. Düzenlenecek kurslarda eğitimlerin tüm masrafını da biz karşılayacağız. Bu noktada işverenlerimizden beklentimiz, hangi meslekte hangi nitelikte işgücüne ihtiyaç duyduklarını bizimle paylaşmaları. İşverenlerimizin bu ihtiyaçları odalar ve borsalar tarafından toplanarak bize iletilecek” ifadesini kullandı. İl Müdürü Tekin toplantıda diğer teşvikler hakkında da bilgiler verdi.
DESTEĞİMİZ DEVAM EDECEK
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Varlı da oda olarak 2017 ve 2018 yılında Milli İstihdam Seferberliği’ne ciddi anlamda destek verdiklerini belirterek, “Bu desteğimiz önümüzdeki süreçte de devam edecek. Ülkemiz ekonomik anlamda bir saldırıya maruz kalmış durumda. Bunu kısa sürede atlatıp kaldığımız yerden devam edeceğiz” diye konuştu.
EKONOMİK BİR SAVAŞIN İÇERİSİNDEYİZ
Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Harun Sümer de 2017 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde başlatılan istihdam seferberliğine 1,5 milyon gibi bir istihdamın sağlandığını hatırlatarak, “Son zamanlarda ülkemiz öyle bir saldırıya uğradı ki ne bir 15 Temmuz gibi ne de bir başka saldırı gibi. Bu sefer de ekonomik bir savaşın içerisine girdik. 2018 yılının ilk 6 ayını geride bıraktık. İkinci 6 ayında da 1,5 milyon istihdam hedefine ulaşacağımıza inanıyorum. Bu süreci TOBB, TSO, Ticaret Borsası ve kurumlarımızla işbirliği içerisinde aşacağımızı tahmin ediyorum. Bu toplantının ilimize ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.