Siyaset

Kırıkkale’de AK Parti İl Başkanı Görevden Alınıyor Mu ?

AK Parti’nin Nevşehir, Ağrı ve Çanakkale il başkanlarını görevden almasının ve iki gün içinde yeni il başkanlarının atanmasının ardından, gözler şimdi Kırıkkale’ye çevrildi.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

AK Parti’nin Nevşehir, Ağrı ve Çanakkale il başkanlarını görevden almasının ve iki gün içinde yeni il başkanlarının atanmasının ardından, gözler şimdi Kırıkkale’ye çevrildi. Partinin Kırıkkale İl Başkanı Engin Pehlivanlı’nın da görevden alınacağı iddiaları, kentte siyaset gündemini adeta altüst etti. AK Parti Genel Merkezi’nin değeşecek iller arasında Kırıkkale il başkanından olduğu yönündeki söylentiler, kamuoyunda geniş yankı buldu. Siyaset arenasında hızla yeni isimler öne çıkmaya başladı.

KIRIKKALE’DE KİM İL BAŞKANI OLACAK ?

Kırıkkale’de AK Parti il başkanlığı için konuşulan isimler, kent siyasetini hareketlendirdi. Eski MÜSİAD Başkanı Ahmet Çetin, eczacı Haluk Ercan, eski il başkanı Mürsel Akçay, Türkiye Bisiklet Federasyonu Kırıkkale İl Temsilcisi Pınar Yıkılmaz, gazeteci Adem Yılmaz, eski il genel meclis başkanı Harun Oğuz, eski il başkan yardımcısı avukat Yunus Erol ve 27. dönem milletvekili adayı Bayram Salim Bozdemir gibi güçlü isimler, kulislerde sıkça konuşuluyor.

PEHLİVANLI GÖREVDEN ALINCAK İDDASI GÜNDEMDE

Engin Pehlivanlı’nın görevden alınacağı yönündeki söylentiler, AK Parti çevresinde büyük bir merak uyandırırken, il başkanlığı koltuğuna kimin oturacağı sorusu adeta gündemin merkezine yerleşti. Genel Merkez’in bu değişim sürecini nasıl yöneteceği ve yeni il başkanının kim olacağı sorusu, Kırıkkale’de siyaset dünyasında büyük yankı buluyor.

İL BAŞKANLIĞI İÇİN KULİSLER HAREKETLENDİ

Her biri Kırıkkale siyasetinde farklı bir ağırlığa sahip bu isimler, göreve getirilmesi muhtemel adaylar olarak öne çıkıyor. Ahmet Çetin, iş dünyasındaki etkisiyle, Haluk Ercan mesleki birikimiyle ve aktif rolüyle dikkat çekiyor. Öte yandan, eski başkanlar Mürsel Akçay ve *Harun Oğuz’da tecrübeleriyle sahnede. Gazeteci Adem Yılmaz ve avukat Yunus Erol ise medyada ve hukuk alanında tanınan isimler olarak ön plana çıkıyor.

KIRIKKALE SİYASETİ YENİDEN ŞEKİLLENİYOR

AK Parti Genel Merkezi’nin vereceği karar, Kırıkkale’de siyasetin yönünü belirleyecek. Şehrin geleceği için kimin il başkanlığı koltuğuna oturacağı ve bu değişimlerin partinin yerel siyasetine nasıl yansıyacağı merakla bekleniyor. Kırıkkale’deki siyasi atmosfer her geçen gün biraz daha ısınıyor ve gözler Ankara’dan gelecek resmi açıklamaya çevrildi.

  • - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x