2023 Milletvekilliği SeçimleriSiyaset

Kırıkkale’de 4 Proje Hayata Geçirildi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, kent genelinde 4 önemli projenin hayata geçirildiğini söyledi.

HABER: YAKUP ÖZCAN

Kırıkkale Yüksek Hızlı Tren Garı, Millet Bahçesi, Yahşihan Farklı Seviyeli Kavşağı ve Kırıkkale Belediyesi Bilim Merkezi’nin açılışları için düzenlenen “Toplu Açılış Töreni”ni gerçekleştirildi.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Kırıkkale Valisi Tekbıyıkoğlu, “Kıymetli Kırıkkaleliler, bu güzel gün aynı zamanda çok özel bir gün. İlimiz için büyük önem arz eden 4 büyük yatırımın toplu açılışını gerçekleştireceğiz. Bunlardan bir tanesi Ankara-Sivas arasındaki Yüksek Hızlı Trenin Ankara ile Kırıkkale açılışını hep beraber gerçekleştireceğiz. Bir hayal gözlerimizin önünde gerçeğe bürünecek. Belediye Başkanımızın büyük emekleri ve gayretleriyle Kırıkkale’mize büyük bir bilim merkezinin açılışını gerçekleştireceğiz.

Gençlerimiz geleceğin büyük Türkiye’sinde ilmen kendilerini yetiştirmiş bir şekilde hazırlayacaklar. Bununla beraber Türkiye’nin en büyük Millet Bahçesini açmış olacağız. Kırıkkale’nin bir özelliği var Ankara’yı memleketimizin kalbi olarak tasavvur edersek, ana atar damarı da Kırıkkale’den geçiyor. Tam 43 ilin güzergahı ilimizden geçiyor. Kırıkkaleli, Karadenizli, Doğu Anadolulu, hatta Güneydoğu Anadolulu hemşerilerimize zahmet çektiren bir kavşak vardı.

Yahşihan Yenimahalle kavşağı. Bununda hep beraber açılışını yapacağız. Hepimize hayırlı olsun. Bugün çok özel ama çok özel bir gün. Tarihçiler diyor ki; ‘Türk milleti olmasaydı tarih yazılamazdı’ ben de buna inanlardanım. 2500 yıllık bilinen dünya tarihi içerisinde milletimiz 1500 yıl kadar süper güçlük yapmıştır. İşte bu Anadolu’da milletimizin kurduğu son devletin, devlet başkan yardımcısı Fuat Oktay’ı ilimizde ağırlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz” dedi.

 

  • - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu