GündemManşet

Kırıkkale felç

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kuvvetli yağış Kırıkkale’de sele döndü, şehir genelinde hayat felç oldu. Sel araçları ve insanları sürükledi, birçok ev ve işyerlerini bastı. İşte Kırıkkale’den sel manzaraları…
Araçlar gömüldüKırıkkale felç - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Yaklaşık 15 dakika şiddetli yağan yağmur Kırıkkale’de hayatı felç etti. Can kaybı yaşanmadı ancak, büyük maddi hasar oluşturdu. Şehir merkezinde birçok işyeri ve evi sel bastı. Şiddetli sel araçları sürükledi. Bazı araçlar ise selin oluşturduğu göletlere gömüldü. Özellikle kenar mahallelerde oluşan sel büyük korku yarattı.
 
Yollar ulaşıma kapandı
Kırıkkale-Kayseri yolu çöküntüler nedeniyle uzun süre ulaşıma kapatıldı. Çalılıöz Mahallesi Mezarlık Mevkii’nde sel sularının oluşturduğu gölet araçları yuttu. Belediye ekipleri bölgede tahliye çalışması yaparken, tedbir amaçlı sağlık ekipleri görevlendirildi. Yenimahalle’de sel sularının sürüklediği aracını kurtarmak isteyen bir vatandaş sulara kapılıp sürüklendi. Çevre sakinleri sürüklenen vatandaşı kurtarmak için müdahalede bulunamadı. Vatandaş kenardaki araçlara tutunarak kurtuldu. Mezarlık yanındaki TOKİ sitelerinde de büyük hasar meydana geldi. Şehir genelinde 1 saat süreyle elektrik kesintisi yaşandı.
 
İdareciler şehri gezdiKırıkkale felç - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
Kırıkkale, Yahşihan ve Bahşılı Belediye ekipleri şehir genelinde çalışma yürüttü. Vali Ali Kolat ve Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı şehri gezerek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldılar. Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, şehrin bütün bölgelerine ekipler görevlendirildiğini, sel baskını olan yerlerde tahliye çalışmaları yapıldığını ifade etti.
 
Tarım arazileri zarar gördü
Sel ekili alanlara da büyük zarar verdi. Kırıkkale merkez başta olmak üzere Ahılı Köyü ve Aşağı Mahmutlar Köyünde tarım arazilerinde oluşan sel baskınları ekili alanlara büyük zarar verdi. Sel baskını nedeniyle arazisindeki meyve ağaçlarının ve sebzelerinin büyük oranda zarar gördüğünü belirten Mustafa Lüy isimli çiftçi, yağışın aniden başladığını ardından da doluya çevirdiğini tüm emeklerinin selle birlikte kaybolduğunu söyledi.
 
 

  • - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
duyarlı vatandaş
16 Haziran 2014 19:52

EY BELEDİYE GÖRÜYOSUNUZ YENİ SIFIR ARABALAR PERTDE ÇIKTI YAZIK GÜNAH O MALLAR NASIL KAZANILIYO BİLİYOMUSUN HAKKIMIZ OLSUN ALLAHA HAVELE EDİYORUM

Başa dön tuşu