Manşet

Kırıkkale Barosu Adli Yıl Açılışını Kokteyl İle Yaptı

Kırıkkale Barosu, 2024-2025 adli yılının başlaması vesilesiyle bir açılış kokteyli düzenledi. Baro üyeleri, hukuk camiasının temsilcileri ve davetlilerin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, yeni adli yılın başarı ve adalet dolu geçmesi temennisinde bulunuldu.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Barosu, 2024-2025 adli yılının başlaması vesilesiyle bir açılış kokteyli düzenledi. Baro üyeleri, hukuk camiasının temsilcileri ve davetlilerin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, yeni adli yılın başarı ve adalet dolu geçmesi temennisinde bulunuldu.

Kokteyl sırasında, adaletin önemine vurgu yapılarak, hukuk sisteminin güçlendirilmesi ve vatandaşların haklarının korunması adına yapılan çalışmaların devam edeceği belirtildi. Kırıkkale Barosu, bu tür etkinliklerin hukuk camiasını bir araya getirerek dayanışmayı güçlendirdiğini ifade etti.Yeni adli yılın tüm hukuk camiası için verimli geçmesi dileğiyle, kokteyl samimi bir atmosferde sona erdi.

Bir 1 kişi, kürsü ve yazı görseli olabilirKırıkkale Baro Başkanı Mutlu Korkmaz, 2024-2025 adli yılının açılışı dolayısıyla yaptığı basın açıklamasında, hukukun üstünlüğü, bağımsız yargı ve avukatlık mesleğinin önemine dikkat çekti. Korkmaz, açıklamasında, yeni adli yılı yurttaşların adalete olan güvenini pekiştirecek bir hukuk sisteminin inşası için heyecanla karşıladıklarını ifade etti.

Korkmaz, Türkiye Barolar Birliği ve Barolar olarak bugüne kadar insan hakları ihlallerine karşı, bağımsız mahkemelerin savunuculuğunu yaptıklarını, keyfiliğe karşı liyakat, cezasızlığa karşı kanun önünde eşitlik, darbelere karşı demokrasi, şiddete karşı mağdurun yanında olduklarını belirtti. Ayrıca, Anayasa Mahkemesi kararlarına uyulmasının hukukun üstünlüğünün ve yargı bağımsızlığının bir gereği olduğunu vurguladı.

Her türlü terör eylemine ve insanlığa karşı işlenen suçlara karşı hukuktan aldıkları güçle mücadele ettiklerini belirten Korkmaz, adaletin sağlanmasının toplumda güven, yurttaşlık bilinci ve toplumsal barışı tesis edeceğini ifade etti.

Korkmaz, avukatlık mesleğinin sorunlarına da dikkat çekerek, bu sorunların çözülmeden adil yargılamanın mümkün olmayacağını belirtti. Hukuk fakültelerinin niteliksizleşmesine, stajyer avukatların desteklenmesine, kamu avukatlarının özlük haklarına, CMK ücret tarifelerinin iyileştirilmesine ve avukatlara yönelik şiddet olaylarının önlenmesine yönelik yasal düzenlemelerin yapılmasının gerekliliğine vurgu yaptı.

Korkmaz, yeni adli yılda da hukukun üstünlüğünü, insan haklarını ve özgürlüklerini savunmaya kararlılıkla devam edeceklerini ifade etti.

  • - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x