Gündem

Kırıkkale 26 Yıl Önce Hayalet Şehir Olmuştu

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale MKE Mühimmat Fabrikası’nın İmla İşletmesi TNT Atölyesi’nde 3 Temmuz 1997 tarihinde meydana gelen patlamanın ardından 26 yıl geçmesine rağmen hafızalardaki tazeliğini koruyor.

HABER: YELİZ ERDEM

MKE Mühimmat Fabrikası’nın İmla İşletmesi TNT Atölyesinde 3 Temmuz 1997 tarihinde meydana gelen patlamanın üzerinden 26 yıl geçti. Patlamada 2’si çocuk 4 kişi hayatını kaybetmişti

Patlamanın büyüklüğü nedeniyle tüm dünyada yankı uyandırmıştı. TNT bulunan binadaki kuvvetli patlamalar Kırıkkalelilere büyük korku yaşatmıştı.

Patlamalar sonrasında şehir valilik tarafından tamamen boşaltılmış, şehre 3 gün giriş çıkış yasaklanmıştı. En büyük patlama öğle saatlerinde meydana gelmiş, büyük patlamanın da etkisiyle şehirde binlerce bina büyük hasar almıştı. Kırıkkaleliler 3 gün boyunca şehir dışında konaklamıştı. Patlamanın yıl dönümü dolayısıyla her yıl olduğu gibi bugün Kırıkkale’de fabrika yöneticileri ve yetkili sendika tarafından anma programı yapılması bekleniyor.

 

  • - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu