Ünlü oyuncu, yönetmen ve yazar Ercan Kesal Kırıkkale’nin Keskin ilçesinde geçen anılarını anlattı. Kesal’ın anlatımları Keskinlilerin göğsünü kabarttı.
HABER: YAKUP ÖZCAN
Kartal Belediyesi tarafından bu yıl 3’üncüsü organize edilen kitap fuarına birbirinden ünlü yazarlar ve edebiyatçılar katıldı. Söyleşilerin, kitap imza günlerinin, sahne performansları ve konserlerin yer aldığı Kitap Fuarına ünlü oyuncu, yönetmen ve yazar Ercan Kesal’da yer aldı.
Fuarda söyleşi yapan Ünlü oyuncu Kesal Kırıkkale’nin Keskin ilçesinde yaşadığı anıları anlatarak, “Keskinliler biraz sert adamlardır. Farklıdır insan yapıları. Fakat beni bu dünyada bu kadar fazla etkileyen, Başka hiçbir kasaba tanımıyorum. Bu yüzden ben bir tarafım Keskinliymişim gibi gelir. Bu kadar severim. Yıllar sonra Orta Anadolu’yla ilgili demografik yapılanmayla ilgili bir kitap okuduğumda orada rastladım. Benim doğduğum yer Avanos 1800’lü yıllarda Keskin’e bağlıymış. Ben de Keskin’i neden bu kadar seviyorum diyordum, ben zaten Keskinliymişim. Ben Keskin’e gittiğimde Hacı Taşan o yıllarda vefat etmişti. Ama hep saz çalıp muhabbet ettiği insanlarla sohbet etme imkanımız oldu. Ben Keskin’de çok şey öğrendim. Hayatı yeniden keşfettim, hekimliği de ben Keskin Devlet Hastanesinde öğrendim. Keskin ile kıymetli bir anım oldu. 1984 yılında orada görev yaparken bir arama ve bir cinayet soruşturması da bir otopsi hikayesi yaşadım. 25 yıl sonra bu hikayeyi anlattım, Nuri Bilge Ceylan ile 25 yıl sonra ‘Bir Zamanlar Anadolu’da’ filmini çektik. Bu filmimizi de hikayenin geçtiği Keskin ilçesinde çektik. Mutlaka ama iskeletini oradaki yolculuktan alan bir hikayeydi. Edebiyatın gücüne bakarmısınız? 25 yıl önce geçen bir hikayeyi 25 yıl sonra bir film yaptık, o yaptığımız film 21. Yüzyılın en etkileyici 100 film arasına girdi. Yani anılarımı bir köşeye yazmasaydım. Onları kıymetlendirmezdik. Filmimizi gerçek mekanlarında çektik. Bizim oradan arayanlarımız vardır, bana Türkü dinletirler, hediye olarak bana Türkü gönderen bir ilçe, selam olsun onlara” ifadelerine yer verdi.