Gündem

Kaymakam Akköz Zafer Bayramı’nı Kutladı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Delice Kaymakamı Muhammed Burak Akköz, “Kurtuluş Savaşı’nın ilk dönemlerinde, zor şartlar ve her türlü imkânsızlıklar içerisinde tutuşturulan bağımsızlık meş’alesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde kahraman milletimizin azim ve karlılığı ile 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi neticesinde zaferle taçlanmıştır” dedi.

HABER: YELİZ ERDEM

Delice Kaymakamı Muhammed Burak Akköz ‘30 Ağustos Zafer Bayramı’ dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı. Akköz mesjında;

“Tarihi zaferlerle dolu aziz milletimiz ve şanlı ordumuzun, Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kazandığı büyük zaferin 101. yıl dönümünü kutlamanın heyecanını ve mutluluğunu hep birlikte yaşıyoruz.

Kurtuluş Savaşı’nın ilk dönemlerinde, zor şartlar ve her türlü imkânsızlıklar içerisinde tutuşturulan bağımsızlık meş’alesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının öncülüğünde kahraman milletimizin azim ve karlılığı ile 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi neticesinde zaferle taçlanmıştır. 30 Ağustos 1922 tarihi aziz milletimizin hiçbir zillet ve esareti kabul etmeyeceği, bağımsızlığını ve hür yaşama iradesini sonu ne olursa olsun hiçbir surette terk etmeyeceğini tüm dünyaya güçlü bir şekilde haykırdığı günün adıdır.

Tarihimizin önemli dönüm noktalarından biri olan bu büyük zafer, milletine inanan ve güvenen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hattı müdafaa yoktur sathı müdafaa vardır. Bu satıh, bütün vatandır. Vatanın her karış toprağı vatandaşın kanıyla ıslanmadıkça terk olunamaz!” emrini büyük bir azim, kararlılık ve fedakârlıkla yerine getiren Türk askerleri ve o askerleri yetiştiren ana babaların topyekûn verdiği bir mücadelenin sonucunda yazılmış şanlı bir kurtuluş destanıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyor, gazilerimizi ise saygı ve şükranlarımı sunuyorum” dedi.

  • - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu