GündemKırıkkaleManşet

Karafilik, yeniden başkan

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Kasaplar ve Celepler Esnaf Odası olağan genel kurulu geçtiğimiz hafta sonu gerçekleştirildi. Tek liste halinde seçime giren mevcut Başkan Gazi Karafilik, kullanılan tüm oyları alarak, yeniden başkan seçildi. Genel kurula katılan Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Fazlı Yalçındağ yeni yönetime başarılar diledi.
KARAFİLİK, 65 OYUN HEPSİNİ ALDI
Kasaplar ve Celepler Esnaf Odası üyeleri, mevcut başkan Gazi Karafilik’e güven oyunu vererek, yeniden başkan seçti. 65 delegenin oy kullandığı genel kurulda 65 oyun hepsini de alan Karafilik, adeta gövde gösterisi yaptı. Tek liste halinde yapılan genel kurulun divan başkanlığını Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Fazlı Yalçındağ yaptı. Genel Kurula Esnaf Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Süleyman Köstekli, Ticaret Borsası Başkanı Harun Sümen, Tarım İl Müdürü Recep Kırbaş, Çorum Kasaplar odası Başkanı Cavit Demir, İl Tarım Kortrol Şube Müdürü Ali Kabaklı, üyelerin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı. Programın ardından Oda Başkanı Gazi Karafilik, Federasyon Başkanı Yalçındağ ve Çorum Oda Başkanı Demir’e plaket verdi.
DAHA İYİ HİZMET VERECEĞİZ
Kırıkkale’de ilk kez bir Federasyon Başkanını Kasaplar Odası seçimine katılması oda yönetimini ve üyelerini memnun etti. 80 delegesi bulunan Kasaplar Odasının genel kurulu tek liste halinde yapılırken mevcut başkan Gazi Karafilik üyelerin tam desteğiyle güven tazeledi. Karafilik’in yeni yönetiminde Cafer Akbay, Zeyhan Tümer, Osman Başkonak, İsa Tursun, Oktay Ayhan ve Ahmet Berkdemir görev aldı. Denetim kurulunda ise Yusuf Gittigelmez, Vahit Demir ve İsmet Gürateş görev aldı. Üyelerin güvenini boşa çıkartmayacağının altını çizen Oda Başkanı Karafilik, yeni dönemde daha iyi hizmet için kolları sıvayacaklarına vurgu yaptı.
ALTERNATİF KÜÇÜKBAŞ HAYVANCILIK
Türkiye Kasaplar, Besiciler ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ, ülkede belirli oranda enflasyon bulunduğunu belirterek, bu kapsamda düşünüldüğünde ete, ekmeğe, süte, benzine gelen zamları makul karşılamak gerektiğini, temennilerinin zam gelmemesi olduğunu ifade etti. Özellikle 2010-2011 yıllarında dişi kuzu kesimine hiç rastlamadıklarını ifade eden Yalçındağ, şöyle konuştu: “Bunu da küçükbaş hayvan yönüyle düşünürsek, arttığını gözlerimizle gördük. Artık Anadolu içerisindeki seyahatlerimizde de koyun sürülerini görmeye başladık. Onlar dağlarımızın süsü. Ancak bununla birlikte çoban problemi ortaya çıktı, artık çobanlık yaptıracak insan bulamıyoruz. Ya da bize gelen haberler bu şekilde. Bu meselenin halledilmesi için kendimizce bir takım görüşlerimiz oldu, onları bildirdik, tarımsal alanlardaki sosyal güvenlik primleri oldukça düşük bir destek verilse acaba tercih nedeni olabilir mi? Bu görüşümüzü bir raporumuzda basınla paylaştık. Henüz bu konuda bir çalışma yok ama zaman içerisinde destek verileceğini duyuyoruz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının açıklamalarında. Bu da olumlu. Ülkemizin bir gerçeği var küçükbaş hayvan olmadan, Türkiye’nin et meselesini bitirmek ya da bir daha konuşulmayacak noktaya getirmek mümkün değil. Avrupa’ya baktığınız zaman insanlar et ihtiyaçlarının yarısına yakın bir bölümünü büyükbaş hayvandan karşılıyorlarsa, yarısından fazla bir bölümünü de dinimizce haram olan domuz etinden karşılıyorlar. Bu şartlar dahilinde, domuz yiyemeyeceğimize göre, büyükbaş hayvancılığın yanına koyabileceğimiz yegane alternatif küçükbaş hayvan. Ülkemizin coğrafi yapısı, bitki örtüsü küçükbaş hayvancılık için daha uygun. Bunun canlandırılması lazım.” Türkiye’de üretilen sütün tüketilmediğini belirten Yalçındağ, tüketilen etin de üretilmediğini, böyle bir sıkıntı ile karşı karşıya olduklarını bildirdi.

Başa dön tuşu