Kırıkkale’de fırıncı esnafıyla yapılan protokolle 32 kursiyere iş garantili meslek edindirme kursu düzenlenecek.
VALİ SEZER, PİYASA ANALİZ EKİBİ OLUŞTURDU
Kırıkkale Valisi Yunus Sezer’in talimatıyla oluşturulan çalışma ekibi gerçekleştirdiği ziyaretlerle çeşitli sektörlerdeki nitelikli eleman ihtiyacını tespit ederek, ihtiyaç olunan sektöre göre düzenlediği meslek edindirme kurslarıyla iş arayanları ve iş verenleri bir araya getirip istihdama katkı sağlıyor. Bu kapsamda Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği tarafından ziyaret edilen ve kursiyer ihtiyacı olduğu tespit edilen fırın işletmeleriyle protokol yapıldı.
ESNAFININ EN BÜYÜK İHTİYACI KALİFİYE PERSONEL
Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen protokol töreninde konuşan Vali Yunus Sezer, “Devlet bütün imkanları sunmuş. Biz bunları koordine ederek ortaya koyma noktasında biraz sıkıntı yaşıyoruz. Bir artımız var çalışma ekibimiz çok iyi. Hem de Kırıkkale’nin çok iyi bir insan yapısı var. Bizim tek eksiğimiz bunları bir araya getirmekti. Bugün Türkiye’de bir ilk olarak fırıncı esnafının en büyük ihtiyacı kalifiye personel ihtiyacı. Bunun karşılanması noktasında arkadaşlarımız bir çalışma yaptılar. Çalışma ekibimiz esnaflarımızı ziyaret ederek eksikleri tespit ediyorlar. Bugüne kadar 100 iş yerine ziyaret yapıldı. Temel mevzu olarak bizim çalıştıracak adama ihtiyacımız var. Halk günleri yapıyoruz. İnsanımızın yüzde 90’ının işe ihtiyacı olduğunu görüyoruz. Burada bizim yapmamız gereken mesele işe ihtiyacı olanlarla iş verenleri bir araya getirmek. İş verenlerin istediği nitelikte personeli eğitip istihdam edilmelerini sağlamak. Bunu artıracağız inşallah.”dedi.
13 FIRIN İŞLETMESİNE 32 PERSONEL
Toplamda 32 kursiyere ihtiyaç duyulan sektörler ilgili olarak 13 işletmeye kalifiye eleman temini sağlanacak olup eğitimler 26 Şubat’ta başlayıp 15 Mayıs’ta sona erecek. İstihdam garantili meslek edindirme kursunun teorik eğitimleri İl Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulunda, uygulamalı eğitimler ise Ticaret ve Sanayi Odası tarafından belirlenen firmalarda verilecek. Kursa katılan kursiyerlere, katıldıkları her tam fiili kurs günü için İŞKUR tarafından kursiyer zaruri gideri 30 TL ödenecek. Ayrıca kursiyerlerin kurs boyunca Genel Sağlık Sigortaları ile İş ve Meslek Hastalıkları Sigorta Primi İŞKUR tarafından karşılanacak.
ZARURİ GİDERLERİ DEVLET KARŞILAYACAK
Kurs sonunda mezun olan kursiyerlere MEB onaylı sertifika verilecek. Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı tarafından belirlenen işyerlerinde aynı meslekte İşbaşı Eğitim Programına (İEB) devam edecek katılımcılara günlük İŞKUR tarafından kursiyer zaruri gideri 77,70 TL ödenecek. Ayrıca kursiyerlerin İşbaşı Eğitim Programı boyunca Genel Sağlık Sigortaları ile İş ve Meslek Hastalıkları Sigorta Primi yine İŞKUR tarafından karşılanacak.