İŞKUR piyasayı araştıracak
İşkur il müdürlüğü, Kırıkkale’deki kurum ve kuruluşlardaki işgücü ihtiyacını tespit etmek ve işsizliği önlemek amacıyla piyasa araştırması yapacak. Bu bağlamda 437 işyerinin ziyaret edilmesi ve bu işyerlerinde çalışanların işgücü yapısını derleyecek.
İşgücü ihtiyacı ortaya çıkacak
Kırıkkale İŞKUR il müdürlüğü işsizliğin önüne geçmek ve işyerlerindeki işgücü yapısı hakkında derleme yapmak üzere piyasa araştırmasına gidiyor. Gerçekleştirilecek araştırma ile 437 işyerinin ziyaret edilmesinin planlandığı araştırma ile aynı zamanda işyerlerindeki işgücü yapısı ve işyerlerindeki işgücü ihtiyacı çıkartılacak. Yapılacak çalışma hakkında bilgi veren Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Nazım ULU, araştırmanın 405’inin 10+ istihdamlı, 32 tanesinin de 2-9 çalışanı olan işyerleri olmak üzere il genelinde toplam 437 işyerinin ziyaret edileceğini söyledi. Kırıkkale İşgücü Piyasası’nın fotoğrafı çekilerek işgücü ihtiyacının tespit edileceğini kaydeden ULU, “Çalışma sonucunda Kırıkkale’de işgücünün yapısı, sektörler bazda çalışanların mesleklere ve cinsiyete göre dağılımları, ihtiyaç duyulan işgücü için talep edilen eğitim ve beceri durumları, temininde güçlük çekilen meslekler ve teminde güçlük çekme nedenleri, 2015 yılı ortasında işgücü piyasasında mesleki değişim beklentilerine ilişkin bilgiler derleyeceğiz” dedi.
İşverenlere Danışmanlık Hizmeti
İşyerleri ziyaretleri esnasında işverenlere İŞKUR hizmetlerini tanıtmanın yanı sıra yükümlülükleri, hakları ile ilgili danışmanlık hizmeti de vereceklerini de belirten İl Müdürü Nazım ULU, Kuruma kayıtlı olmayan işyerlerinin kayıt altına alınacağını, bu işlemi gerçekleştirirken açık işler almayı, açık işleri karşılamayı, karşılanamayan açık işlerle ilgili olarak işverenle özel çalışma yapmayı, aranan niteliklerde işgücü yetiştirilmesine yönelik işverenlerle işbirliği yapmayı, işverenin İŞKUR’un sunduğu diğer hizmetlere ilişkin görüş ve önerilerini almayı, işgücü yetiştirme alanında işverenlerden etkin olarak yararlanmayı hedeflediklerini söyledi. Çalışma sonuçlarının raporlaştırılmasının yine İŞKUR personeli tarafından gerçekleştirileceğini ifade eden Ulu, çalışmanın sonuç raporlarında ilin işgücü piyasası arz ve talep yönüyle ele alınarak işgücü piyasa yapısı ve işgücü piyasası ihtiyaçlarının ortaya konulacağını, Aktif İşgücü hizmetlerinden özellikle işgücü yetiştirme kurslarını tespit edilen ihtiyaçlara göre açmayı planladıklarının altını çizdi. İl Müdürü Ulu, geliştirilecek ziyaretlerden alınacak sonuçlara göre işgücü yerleştirmelerinin yapılacağını da sözlerine ekledi.