Manşet

İlk Defa Bir İl Müdürü Doğru Söylemiş

Kırıkkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Neslihan Aktaş 30.Ertuğrul Gaziyi Anma Şenlikleri tanıtım toplantısında Kırıkkale'nin kültürel yoksunluğuna dikkat çeken bu çıkış, yalnızca bir eleştiri değil, aynı zamanda bir çağrı niteliğinde. Kırıkkale'nin kültürel değerlerinin korunması ve gelişmesi adına atılacak adımlarda, ilimizde uzun vadede bir değişim yaratılacağı ortaya çıkıyor. Bu noktada, hem yerel yöneticilerimizin hem de halkımızın, Neslihan Aktaş'ın bu girişimlerine destek vermeli.

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Neslihan Aktaş’ın 30.Ertuğrul Gaziyi Anma Şenlikleri tanıtım toplantısında yaptığı konuşma Kırıkkale’nin kültürel yoksunluğuna dikkat çeken bu çıkış, yalnızca bir eleştiri değil, aynı zamanda bir çağrı niteliğinde. Kırıkkale’nin kültürel değerlerinin korunması ve gelişmesi adına atılacak adımlarda, ilimizde uzun vadede bir değişim yaratılacağı ortaya çıkıyor. Bu noktada, hem yerel yöneticilerimizin hem de halkımızın, Neslihan Aktaş’ın bu girişimlerine destek vermeli.

Kırıkkale İl Kültür ve Turizm Müdürü Neslihan Aktaş, 29 Mayıs 2024 tarihinde bu göreve atanmasının ardından Kırıkkale’deki hızı hızlı başladı. Öncesinde Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Yardımcılığı görevinde bulunan Aktaş, Kırıkkale’ye atanır atanmaz şehre yerleşerek, yıllarca eleştirilen “şehirde yaşamayan il müdürleri” algısını kırmayı başardı.

Bu yıl 30’uncusu düzenlenecek olan Karakeçili Ertuğrul Gazi’yi Anma ve Uluslararası Kültür Şenliği öncesinde düzenlenen basın toplantısında,(Kaymakamlık bizi sanırım davet etmeyi unuttu) Kırıkkale İl Kültür Müdürü Neslihan Aktaş, Kırıkkale’nin kültürel sahipsizliğine dikkat çekmiş.Sorunun yüksek sesle dile getirmesi, Kırıkkaleliler olarak bizler için bir onurdur.Bu sahipsizliği dile getirdiği için kendisine Kırıkkale için çabalayan medya kuruluşları Kırıkkalenin İlk Özel Radyosu 99.3 Öz Fm,Haber71.net,Kırıkkaleajans ve Kentgazetesi olarak teşekkür ederiz.

HABER71 OLARAK BİZDE YÜKSEK SESLE DİLE GETİRİYORUZ
Kırıkkale’de yapılan devlet kazılarında veya tesadüfen bulunan tarihi eserler nerede sergileniyor, bilen var mı? Özellikle Büklükale’de Japon arkeologlar tarafından yapılan kazılarda ortaya çıkan Assur Koloniler Çağı’na ait 3.000 kaseler,tabletler ile Delice’de bulunan 2.000 yıllık mozaiklerin başka illerde sergilenmesine Kırıkkale’de müze olmadığına bizler de dikkat çekmek istiyoruz.Kırıkkale’de bir müzenin bulunmamasını büyük bir eksiklik olduğunu yüksek sesle bizde dile getiriyoruz.Kırıkkale, tarih boyunca çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış, bir geçmişe sahip bir ilimiz. Büklükale gibi arkeolojik alanlar, Delice’de ortaya çıkan antik mozaikler ve daha güzel tarihi eserler, bu toprakların ne kadar değerli olduğunu gösteriyor. Ancak bu değerlerin Kırıkkale’de sergilenememesi ve kültürel mirasımızın başka illerde korunması, ilimiz adına büyük bir ayıptır.

Kültürel projeler, bir ülkenin kalkınmasında ve toplumsal küresel hayati bir rol oynar. Ancak ne yazık ki Kırıkkale’de bu tür projelerine yeterince önem verilmediği görülüyor. Siyasilerin de bu konuya eğilmesi gerekiyor. Siyaset, sadece altyapı projeleriyle sınırlı kalmamalı; kültürel alanlarda etkili çözümler üretilmelidir.

İL BAŞKANI ENGİN PEHLİVANLI, SİVASI HALLETİYSEK SIRA KIRIKKALEYE GELİR !
Ayrıca Kırıkkale’de kültürel değerlere sahip çıkılması yüksek sesle dile getiriyoruz.Bu konuda ilimiz siyasilerine başta il milletvekilerimize de çağrıda bulunuyoruz.Aynı zamanda ikditarın Kırıkkale temsilcisi Ak Parti Kırıkkale İl Başkanı Engin Pehlivanlı’ya sesleniyoruz,Sivas ve İlçelerinin sorunlarını çözdüyseniz Kırıkkale’nin kültürel gereksimlerine eksiklerine size zahmet bir el atın,Kırıkkalenin sorunları harici maşallah her yerdesiniz. Şehirde bir müze ve kültür sarayının inşa edilmesi için gerekli adımlarının atılmasına vesile olun bulunduğunuz makam hizmet makamı.

  • - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
1 1 vote
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x