Kırıkkale’de bir süre önce Tarihi Çeşnigir Köprüsü çevresinde başlatılan Çeşnigir Kanyonu, Yeşilvadi Projesi, Oba Köyü, 21 KM uzunluğundaki bisiklet ve yürüyüş yolu ile Millet Bahçesine dönüştürülecek olan Celal Bayar Parkı ile Kırıkkale’ye yıllık 2 milyon ziyaretçinin çekilmesi hedefleniyor. Diğer taraftan yeni alanlarda kurulacak pazarlarda satışa sunulacak 21 ürünün paketlemesinin de başladığı belirtildi.
PROJELER 4 KOLDAN İLERLİYOR
Genç bir Cumhuriyet şehri olan Kırıkkale’nin ekonomisinin daha da canlanması için Kırıkkale Valiliğinin başlattığı çalışmalar hızla ilerliyor. Başlatılan çalışmaların tamamlanmasıyla diğer bir anlamda Kırıkkale’nin yıllardır özlemini çektiği Yeşilvadi Projesi hayat bulmuş olacak. Vali Yunus Sezer’in göreve başlamasıyla birlikte atılan adımlar meyvesini vermeye başlarken, bir taraftan Çeşnigir Kanyonu projesi, diğer taraftan Oba Köy Projesi, 21 KM’lik Türkiye’nin en uzun bisiklet ve yürüyüş yolu projesi ile Celal Bayar Parkının Millet Bahçesine dönüştürülmesi projeleri 4 koldan ilerliyor. Projelerin hayata geçmesiyle birlikte Kırıkkale şehir ekonomisinin de bu çalışmalardan pay alması bekleniyor.
240 ÇİFTÇİ İLE SÖZLEŞME
Çeşnigir Kanyonu, Yeşilvadi, Oba köy, 21 KM’lik bisiklet ve yürüyüş yolunun hızla ilerlediğini belirten Kırıkkale Valisi Yunus Sezer “Bu alanlarımızda çeşitli satış stantlarımız olacak. Şuanda Kırıkkale’de yetiştirilen 21 tane ürünün paketlenmesini başlatmış bulunuyoruz. Bu konuda 240 tane çiftçimiz ile sözleşme imzaladık. Çiftçilerimiz ürün yetiştirecek, ürünleri alınıp paketlenecek ve satış stantlarımızda yerini alacak. Hem çiftçimiz kazanacak, hem de Kırıkkale ekonomisi kazanacak. Bunların dışında istiyorum ki Kırıkkale’nin tarihini, kültürünü yansıtacak diğer mesleklerin de yapacakları ürünlerle pazarda yerini alması. Bu projelerimiz hayata geçtikten sonra Kırıkkale’ye şehir dışından 2 milyon ziyaretçinin gelmesini hedefliyoruz” diye konuştu.
İNSANLAR GÖRSELLİĞE ÖNEM VERİYOR
Kaybolmaya yüz tutmuş meslek sektörü temsilcilerine tavsiyelerde bulunan Vali Sezer “Kendimizi geliştirmemiz lazım. Ürünleri daha dekoratif bir hale getirmemiz gerekiyor. Artık anneden-babadan kalan devir bitti. Günümüzde insanlar artık görselliğe önem veriyor. Bizim geleneksel sanatlarımızı bu görsellikle buluşturarak yeni nesle sunmamız gerekiyor. Bunu sağlamalıyız ki ürünler daha fazla rağbet görsün bu meslekler ölmesin. Bu ürünlerin görselliği konusunda üniversite güzel sanatlar bölümü ile bir çalışma yapılabilir” dedi.