GündemKırıkkaleKültür SanatManşet

Gençler, ustanın izinde

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

‘Bozkırın tezenesi, Türkülerin Neşet babası’ gibi namlarıyla anılan merhum sanatçı Neşet Ertaş için özel bir vakıf tarafından “Genç Neşetler, Ustanın izinde” yarışıyor! adı altında yarışma düzenleniyor. İlimizi ise; sazıyla ve sözüyle yarışmaya katılan genç yetenek Esra Şahbaz Yücel temsil edecek.

 

PERFORMANSLAR SERGİLENECEK

Türkülerin Neşet babası, “bozkırın tezenesi” namlarıyla anılan usta merhum sanatçı Neşet Ertaş, adına bir yarışma düzenleniyor. Türk Halk Müziği Sanatçıları Gülşen Kutlu, Bayram Bilgel Tokel, Mehmet Erenler, Elvan Sevim ve Necmi Kıran jüri üyeliği yaptığı yarışmaya, yarışmacıların gönderdiği kendi videoları üzerinden finalistler seçiliyor.

 

20 EKİMDE FİNAL YAPILACAK

Finale kalan yarışmacılar 20 Ekimde istanbul’da yapılacak olan canlı performansla tekrar birincilik için yarışacaklar.   İstanbul’da Beykoz Vakfı tarafından organize edilen yarışma, Türk Halk Müziği sanatçısı ve hocalarından Erdal Şahin’nin genel sanat yönetmenliğinde gerçekleşiyor.

 

ERTAŞ’IN ESERLERİ OKUNACAK

Yarışabilmek için Neşet Ertaş’ın herhangi bir eserini icra ederek çektiği videosunu www.gencnesetler.org adresine yüklemek yeterli görülüyor. Bu aşamadan sonra katılımcıların oylama ve ön elemeye katılmaları isteniyor. Yarışmada Bozkırın tezenesi Neşet Ertaş’ın eserleri okunacak. 20 Ekim 2015 tarihinde yapılacak final gecesiyle dağıtılacak ödüllerde birinciye 2 bin TL, ikinciye bin 500 TL, üçüncüye bin TL verilecek.

 

SANKİ SAM YELİSİN ESTİN BAĞIMA

Türkiye’nin her bölgesinden genç yeteneklerin başvuru yaptığı yarışma için ilimizi temsilen Esra Şahbaz Yücel temsil edecek. Yücel yarışmada Ertaş’ın “Sanki Sam Yelisin Estin Bağıma” türküsünü seslendirecek. Yarışmayı düzenleyen vakfın sitesinden yayınlanan yarışmacıların videolarının izlenme, beğenme ve yorumlarda dikkate alınıyor.

  • - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu