Geleceğin usta elleri yetişiyor
Yenimahalle Şehit Ali Tonga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi proje ekibi tarafından başlatılan “Geleceğin Usta Elleri, Mesleki Eğitim Öğrencileri” adlı Avrupa Birliği projesinin hareketlilikler öncesi hazırlık ve yaygınlaştırma faaliyetleri başarılı bir şekilde devam ediyor.
VELİLERLE AVRUPA BİRLİĞİ TOPLANTISI
Kırıkkale Yenimahalle Şehit Ali Tonga Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi proje ekibi tarafından 2017 yılı teklif çağrısı dönemi Erasmus+ Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında sunulan ve Ulusal Ajans tarafından kabul edilen 2017-1-TR01-KA102-038606 numaralı “Geleceğin Usta Elleri, Mesleki Eğitim Öğrencileri” adlı Avrupa Birliği projesinin hareketlilikler öncesi hazırlık ve yaygınlaştırma faaliyetleri başarılı bir şekilde devam ediyor.
ÖNEMLİ BİLGİLER AKTARILDI
Hazırlık faaliyetleri kapsamında, hareketliliklere katılacak öğrenci velileri ile Has Bahçe Restorant’ta yemekli bir bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Okul Müdürü Hatice Özdemir, Proje Koordinatörü Neslihan Uluyüz, Okul Müdür Yardımcısı Dönüş Işıker ve öğrencilere yurt dışında rehberlik yapacak olan öğretmenler Filiz KALDIRIM, Şebnem Güçlü, Serkan Özcan ve Hüseyin Öztürk katıldı.
ÜST DÜZEYDE YETİŞMİŞ BİREYLER
Sıcak bir ortamda gerçekleşene toplantının açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Hatice Özdemir velilere hoş geldiniz diyerek, projenin hareketlilik faaliyeti esnasında öğrencilerin edinecekleri kazanımlardan bahsetti. Hatice Özdemir proje ile çocuklarının mesleki anlamda üst düzeyde yetişmiş bireyler olarak okullarından mezun olacaklarını ve istihdam edilirliklerinin artacağını söyledi. Ardından velilerin yapmaları gereken iş ve işlemler hakkında detaylı bilgilendirme yaptı.
EKONOMİK VE SİYASİ ALAN
Proje Koordinatörü Neslihan Uluyüz ise yaptığı konuşmasına Ulusal Ajans ve AB projelerinin önemine değinerek başladı. Neslihan Uluyüz “Küreselleşmeyle birlikte hayatın her alanında dönüşümlerin yaşandığı günümüzde eğitimin de bu doğrultuda kendisini sürece dâhil etmesi bir gereklilik haline gelmiş; sosyal, ekonomik ve teknolojik alanda gerçekleşen hızlı değişim, eğitim ortamlarını da etkilemiştir. Küreselleşme hareketlerinin sonucu olarak ortaya çıkan uluslararası kuruluşlar ve topluluklar, ekonomik ve siyasi alanda yürüttükleri işbirliğinin yanı sıra, eğitimi çağın gelişmelerine uyarlamak ve kaliteyi arttırmak için birçok ortak proje ve faaliyetler yürütmektedirler.”
AB PROJELERİNİN ÖNEMİ
“Bu anlamda AB Bakanlığı ve Ulusal Ajans tarafından açılan hibe programları, öğrencilerimiz için bir fırsat haline dönüşmüştür. Ulusal Ajansın öğrencilerimize ve bizlere sunduğu bu fırsatlar neticesinde Avrupa Birliği ülkelerindeki öğrencileri ile öğrencilerimiz arasındaki fırsat eşitsizliği ortadan kalkmaktadır. Bu anlamda öğrencilerimizin daha kaliteli bir eğitim almalarının önü açılmaktadır.” diyerek AB projelerinin önemine değindi.