Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü AR-GE proje ekip üyesi Neslihan Uluyüz tarafından hazırlanan ve koordine edilen “İlk Öğretmenim Ailem” adlı Avrupa Birliği projesinin pedagojik ve kültürel hazırlıkları kapsamında katılımcılarla tanışma ve bilgilendirme toplantısı yapıldı.
ENGELLİ AİLELERİNE EĞİTİM DÜZENLENECEK
Bütün katılımcıların ve Kırıkkale İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ömer Kaldırım’ın da hazır bulunduğu toplantı Şahin Pastanesinde gerçekleşti. Toplantının açılış konuşmasını yapan Şube Müdürü Ömer Kaldırım, “Projemiz ilimizde yaşayan engelli bireylerin ailelerinin eğitim süreci içerisine çekebilmesine imkan sağlayacaktır. Bu anlamda projemize destek vererek projemizde katılımcı olarak görev aldıkları için başta öğretmenlerimiz olmak üzere projemizin hazırlanması ve yürütülmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
AVRUPA’YA GEZİ
Ulusal Ajansın 2014 Yılı Teklif Çağrısı Döneminde Erasmus+ Ana Eylem 1- Bireylerin Öğrenme Hareketliliği Yetişkin Eğitimi Personeline Yönelik Hareketlilik Projeleri kapsamında kabul edilen Proje hakkında katılımcılara bilgiler verilerek Rehber Öğretmenlerin hareketliliklere üst seviyede hazırlanması sağlandı. Zihin Engelli bireylerin eğitiminde görev alan rehber öğretmenlerin daha verimli hale gelebilmesi ve ailelerin çocuklarının yetersizlikleri ve çocuklarına yaklaşımları hakkında geniş bilgiye sahip olabilmeleri ve ailelerin eğitim süreci içerisine çekilebilmesini amaçlayarak eğitimdeki kalitenin artmasını hedefleyen projede; özellikle zihin engelli bireylerin eğitim aldığı okullarda görev yapan Rehber öğretmenler ile Yetişkin Eğitimi veren öğretmenlerin incelemeler yapmak üzere, 22 Mart – 4 Nisan Çek Cumhuriyeti ve 10-23 Mayıs tarihinde Letonya’ya 14 günlük incelemeler yapacağı belirtildi.
YAYGINLAŞTIRMA VE RAPORLAMA SÜRECİ ANLATILDI
Toplantı kapsamında; katılımcılara Avrupa Birliği Bakanlığı Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı Erasmus+ projeleri hakkında bilgiler verildi. “İlk Öğretmenim Ailem” adlı AB projesi hakkında proje amaç ve faaliyetlerini kapsayan geniş bir sunum yapıldı. Çek Cumhuriyeti ve Letonya’nın kültürel ve sosyal yaşamı, tarihi yerleri, alışveriş ve yiyecek kültürü ile ilgili bilgiler verildi. Katılımcıların iaşe ibateleri ve konaklanacak yer ile ilgili soruları cevaplanarak bilgi edinmeleri sağlandı. Katılımcı öğretmenlere; yurt dışı seyahatlerde oluşabilecek problemlerin önüne geçilebilmesi için Seyahat sigortası, seyahat öncesi ve sonrası yapılması gerekenler ayrıntılı bir şekilde anlatıldı. Projenin yaygınlaştırma ve raporlama süreci ile ilgili bilgiler verildi.
YEREL ORTAKLARA TEŞEKKÜR
Hazırlık toplantısı sonunda bir konuşma yapan Proje koordinatörü Neslihan Uluyüz; “Başta projemizin yerel ortakları olan; Kırıkkale Rehberlik ve Araştırma Merkezi, Kırıkkale Halk Eğitim Merkezi ve Mehmet Işıtan Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi idareci ve öğretmenleri olmak üzere bizlerden desteklerini esirgemeyen Sayın İl Milli Eğitim Müdürümüz İsmail Çetin ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim ve Rehberlik Şubesinden Sorumlu Şube Müdürümüz Ömer Kaldırım’a ayrıca projemize destek veren tüm kişi, kurum ve kuruluşlara teşekkür ederim” dedi.