Gündem

Endonezya Cakarta İslam Merkezi’nden KKÜ’ye Ziyaret

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Mesafe tanımaksızın dünyanın farklı coğrafyalarındaki kardeş üniversitelerle proje bazlı çalışmalar yapan Kırıkkale Üniversitesi, sıcak ve samimi tarihi bağlarımızın olduğu Endonezya ile akademik, sosyal ve kültürel alanda ilişkilerini güçlendirmeye devam ediyor.

HABER: YAKUP ÖZCAN

Üç üniversite ile işbirliği çalışmaları yaptığımız Endonezya’da bulunan Cakarta İslam Merkezi’nden, Merkez Müdür Yardımcısı Dr. KH. Didi Supandi ve merkez yetkilileri KKÜ Rektörü Prof. Dr. Ersan Aslan’ı makamında ziyaret etti.

Ziyarette Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan, Genel Sekreter Dr. Öğr. Üyesi Şevket Evci, İslami İlimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mevlüt Erten, Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Güldane Gündüzöz ve Doç. Dr. Adem Yıldırım, Prof. Dr. Şahin Ahmetoğlu, Dış İlişkiler Birimi Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Başer ve Başkan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Mehtap Aral Duvan da hazır bulundu.

Ziyarette Kırıkkale Üniversitesi ile Cakarta İslam Merkezi arasında yapılabilecek muhtemel işbirliği projeleri görüşüldü.

Program, Rektörlük Senato Salonu’nda  yapılan toplantı ile devam etti. Türkiye ve Endonezya milli marşlarının okunması ile başlayan toplantıda Dış İlişkiler Birimi Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Başer, Üniversite ve Üniversitenin çalışmaları hakkında bilgilendirme sunumu yaptı.

Endonezya Cakarta İslam Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. KH. Didi Supandi, merkezin  tarihçesi, kuruluş amacı, verilen hizmetler ve yapmış oldukları çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Karşılıklı soru-cevap ile devam eden toplantıda İslam dünyasını ilgilendiren konuların ve sorunların kapsamlı olarak araştırılması, çözüm önerileri üretilmesi ve somut adımlar atılması noktasında tarafların işbirliği içerisinde çalışmasının önemli olduğu vurgulandı.

Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, Endonezya Cakarta İslam Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. KH. Didi Supandi ve merkez yetkililerini şehrimizde ve Üniversitemizde görmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek misafirlerimize teşekkürlerini iletti. Mesafe olarak uzak olsak da Endonezya ve Türkiye’nin birbirleriyle köklü tarihi bağları olan dost ve kardeş ülkeler olduğunu, Endonezya’daki üniversitelerle uyum içinde çalıştıklarını belirten Rektörümüz, bu kalbi bağın akademik, sosyal ve kültürel alanlardaki ortak projelerle daha da güçlenmesi ve her iki ülkeye de en güzel şekilde katkı sağlaması temennisinde bulundu.

Samimi duygu ve düşünceleri için Endonezya Cakarta İslam Merkezi adına Rektör Aslan’a teşekkür eden Müdür Yardımcısı Dr. KH. Didi Supandi, toplantının her iki taraf adına hayırlı sonuçlar getirmesini diledi.

Toplantı sonunda Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, Endonezya Cakarta İslam Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. KH. Didi Supandi’ye  Çeşnigir Köprüsü’nün resmedildiği çini çalışması hediye etti. Dr. Supandi’nin Rektörümüze Kur’an-ı Kerim hediye etmesi ve plaket vermesi ile devam eden program, günün anısına hatıra fotoğrafı çektirilmesi  ve Dış İlişkiler Birimi Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zeynep Başer’in misafirlerimize hediye vermesi ile sona erdi.

Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, Çeşnigir Köprüsü’ne gitmek üzere Rektörlük binasından ayrılan Cakarta İslam Merkezi Müdür Yardımcısı Dr. KH. Didi Supandi ve merkez yetkililerine yerli ve milli aracımız TOGG hakkında kısaca bilgi verdi. Endonezyalı misafirlerimizin Kırıkkale ziyareti Çeşnigir Köprüsü ve Kanyonuna yaptıkları gezi ile sona erdi.

 

  • - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu