İçişleri Bakanlığı tarafından hayata Geçiren “En İyi Narkotik Polisi: Anne” projesinin tanıtımı ile ilgili Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince kent genelindeki Halk Eğitimi Merkezlerinin yöneticileri ile usta öğreticilere yönelik bilgiler verildi.
KATILIMCILAR BİLGİLENDİRİLDİ
Kırıkkale Valiliği Konferans Salonu’nda düzenlenen seminere, Millî Eğitim Müdürlüğü Hayat Boyu Öğrenme Şube Müdürü Dursun Karakuş ile kent merkezi ve ilçelerde görev yapan Halk Eğitimi Merkezlerinin yöneticileri ve buralarda görev yapan usta öğretici personel katıldı. Madde bağımlılığı ve uyuşturucu ile mücadele kapsamında Kırıkkale İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi görevlileri seminerde yapmış oldukları konuşmada, “En İyi Narkotik Polisi: Anne” projesi hakkında bilgiler vererek, uyuşturucu madde alındığında bireyin aklî, fiziki, ve psikolojik dengesinin bozularak aynı zamanda da maddenin alışkanlık ve bağımlılık yaptığı belirtildi.
MADDE BAĞIMLILIĞI İLE MÜCADELE
Madde bağımlılığı ile sadece yok olup gidenin bedenlerin değil, bireylerin ve toplumların geleceklerinin de zamanla karanlığa gömüldüğünün vurgulandığı seminerde, “Uyuşturucu, sosyolojik, fiziksel ve ekonomik olarak toplumları zayıf düşüren nedenlerden biridir. Uyuşturucu sorunu özellikle genç nesilleri tehdit ederek toplumların geleceğine zarar verir. Merak etkisi, arkadaş ısrarı, özenme, kişisel ve ailesel sorunlar, eğlenme amaçlı ve diğer nedenler uyuşturucuya başlama nedenlerinin başında gelen nedenlerdendir. Hiçbir aile, uyuşturucu bağımlılığını çocuğuna yakıştırmaz. Ama önemli bir konu olduğu için annelerin çocukları üzerindeki dikkatleri olası olumsuz bir durumda ilk müdahale açısından büyük önem taşıyor. Çünkü bağımlı olunmadan madde kullanımının fark edilmesi ve erken müdahale, bir hayatın kurtulması demektir. Maddeye karşı oluşan merak ya da sosyal çevrenin baskısıyla madde kullanmaya başlayan kişi, ilk kullanımda kısmi bir pişmanlık yaşasa da bir kere kullanmanın bağımlılığa yol açmayacağını ve isterse kullanmayı bırakabileceğini düşünür. Maddeyi kullandığı ortamda tekrar bulunma, yaşadığı sahte iyi oluş halini tekrarlama isteği gibi durumlardan dolayı maddeyi yeniden denemeyi ister ve bir süre sonra kendini kontrol edemez hale gelir” ifadelerine yer verildi.
UYUŞTURUCUYLA MÜCADELE
Uyuşturucu maddeler hakkında kullanılan bazı ifadeler, uyuşturucu temin yöntem ve teknikleri hakkında da bilgiler verilen seminerde ayrıca madde bağımlılığı ile mücadelede çözüm merkezlerinin yanı sıra uyuşturucu ile mücadele mobil uygulaması “UYUMA” hakkında da bilgilendirmelerde bulunuldu. Millî Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu seminerle ilgili yaptığı açıklamada, bu tür seminerlerin bilgilendirme açısından ve alınacak tedbirler açısından oldukça faydalı olduğunu belirterek emniyet görevlilerine teşekkür etti. Telefoncu, Millî Eğitim Müdürlüğüne bağlı tüm birimlerde konu üzerinde hassasiyetle durulacağını kaydetti. Seminer, katılımcıların konu ile ilgili merak ettikleri soruların cevaplandırılmasının ardından son buldu.