Milli Eğitim Müdürlüğü, Öğretmenevinde ‘Eğitim Çalıştayı’ düzenledi. Düzenlenen çalıştayda, öğretmenlerin fikirleri doğrultusunda eğitim ve öğretimde yapılacak olan yeni çalışmaların ve projelerin rapor edilerek ‘Bakanlığa’ gönderileceğini bildirdi.
BAKANLIĞA GÖNDERİLECEK
Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, yeni eğitim ve öğretim müfredatında yapılacak olan değişiklik için ‘Eğitim Çalıştayı’ toplantısı düzenlendi. Öğretmenevinde gerçekleştirilen toplantıya, il ve ilçelerde görev yapan 300 öğretmen katıldı. Eğitimde yeni reform çalışmaları ve müfredatta ki eksiklikleri giderek projelerin görüşülüp tartışıldığı çalıştay raporunun birkaç gün içinde hazırlanıp Milli Eğitim Bakanlığı’na gönderileceği açıklandı. Eğitimde yenilik yapmak ve müfredat hakkında fikir sunmak için bu toplantının yapıldığını belirten İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Çetin, Eğitimin, insanın kendisini tanımasını sağlamak olduğunu belirterek, Yılmaz, eğitim ile öğrencinin bilgi düzeyinin artırılmasından ve değerlendirilmesinden ziyade eğitim ile verilen bilginin öğrenci için anlamı olmasının önemli olduğunu söyledi.
300 ÖĞRETMEN
Bu çalıştayın eğitim sisteminin sürekli düzenlenmesini, kapsayıcı ve sürdürülebilir müdahalelerle yenilenmesini zorunlu kıldığını belirten Yılmaz, il ve ilçelerinde farklı branşlarda eğitim veren 30 grup 300 öğretmenin fikirlerinin alınacağını ve rapora ekleneceğini bildirdi. Farklı derslere ait 13 bölgenin Zümre Başkanının da çalıştayda bulunduğunu belirten Çetin, bölgedeki eğitim ve öğretimin sorunlarının masaya yatırılacağını ve çözüm için ortaklaşa çalışma yapacaklarını ifade etti. Eğitimin teknoloji, bilim, yenileme ve kullanışlı bir şekilde olması için çalıştıklarını belirten Çetin, gelecek 50 yılın Türkiye’sini oluşturacak bir nesil yetiştirdiklerini belirterek, dünyanın geleceğine yön verecek çocukların eğitim ve öğretiminin iyi olması için çok çalışacaklarını kaydetti.
HER ZAMAN GÜNCELLEMELER VAR
Çetin konuşmasının devamında, “Eğitimde her zaman bir takım güncellemeler ve uyarlamalar yapmak gerekecektir ama ana çerçeveyi yani taslağı oluştururken sizlerin bu konudaki fikir ve görüşleri bizim için çok büyük önem arz ediyor. Bu çalışmalar aracılığıyla eğitimde demokratikleşme adına büyük bir adım atmış olacağız. Çocuklarımızı her zaman sınava dönük bireyler olarak yetiştirdiğimizden ve onların doğuştan getirdiği becerilerini ve yeteneklerini göz ardı ettiğimizden yakınırız. ‘Eğitimin neresine nasıl bir dokunuş yapılmalı ki çocuklarımızı daha başarılı ve daha mutlu bireyler olarak yetiştirebilelim.’ konusunda toplumun her kesiminden katılım sağlanarak oluşturulan bu çalıştayda, değerli düşüncelerinizi bizlerle paylaşmanızın Taslak Öğretim Programı’nın hazırlanmasında bizlere yol gösterici olacağına inanıyorum. Toplanan görüşler taslak öğretim programının derinlemesine irdelenmesi ve değerlendirilmesi açısından son derece önemlidir.” dedi.
Haber: Burak Can