Eğitim

DEK Koleji’nden Türkiye derecesi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Otomatik taslak - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Kurulduğu günden bugüne kadar hem Kırıkkale’de hem de Türkiye’de birçok derece elde eden DEK Koleji yine büyük bir başarıya imza attı. EA puanına göre Dek Koleji öğrencisi Şevval Sanlı Türkiye eşit ağırlık 760’ncısı oldu.

HABER: YELİZ ERDEM

17-18 Haziran 2023 tarihinde gerçekleştirilen Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sonuçları 20 Temmuzda ÖSYM internet sitesinden açıklandı. Türkiye çapında 3 Milyon 527 Bin 463 öğrencinin katıldığı sınavda Dek Koleji öğrencisi Şevval Sanlı EA puan türünde Türkiye 760. oldu.

Dek Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Taki Kaplan, ‘Dek Koleji olarak 2013 yılında başladığımız özel okul yolculuğumuzda 10. Yılımızı geride bırakırken her geçen yıl başarılarımıza başarı katarak ilerlemeye devam ediyoruz. Öğrenci gelişiminde eğitimin önemi kadar fiziki ortamın da önemine inanarak Kırıkkale’nin en büyük kampüsünü inşa ettik. Geniş olanaklara sahip kampüsümüzü yaparken 25 yılın getirdiği eğitim-öğretim tecrübesiyle her şeyi en ince ayrıntısına kadar hesap ettik. 2013 den beri sadece okulumuza özgü olan sistemimizi geliştirerek her sene LGS-YKS sınavlarının yanı sıra Türkiye genelinde yapılan deneme sınavlarında İl dereceleri Türkiye birincilikleri elde ettik. Bunun yanı sıra sportif ve kültürel olarak da Türkiye hatta Avrupa şampiyonu olan öğrencilerimiz oldu. Yaptığımız 4 Erasmus projesi kapsamında 8 ayrı Avrupa şehrini öğrencilerimize tanıtma imkanı bulduk.17-18 Haziranda gerçekleştirilen ve 3.527.463 öğrencinin katıldığı sınavda derece elde ettik. Burada özellikle vurgu yapmak istediğim iki husus var. Birincisi Şevval kızımız 5. Sınıftan beri 8 yıldır aralıksız olarak Dek Kolejin ‘de eğitim hayatına devam etmiştir. Yani herhangi bir kurumdan son yılında transfer edilmiş öğrenciler değillerdir. İkinci olarak bazı zincir kurumlar başka illerde elde ettiği başarıyı sanki Kırıkkale’deymiş gibi açıklamaktadır. Bizim başarımız çocuklarımızın başarısı okulumuzun, şehrimizin başarısıdır. Bu öğrenciler Kırıkkale’mizin yüz akıdır”

Dek Koleji Kurucu Müdüresi Fatma Kaplan “Bu başarıda öncelik öğrencilerimizin disiplinli çalışmasıdır. Bu disiplini de Dek Koleji olarak kurduğumuz sistem sağlamıştır. Yıllardır emek verdiğimiz öğrencimizin de elde ettiği bu başarı bizleri elbette gururlandırmıştır. Ancak şunu da belirtmek isterim ki Fen Lisesi ve Anadolu Lisemizde bulunan diğer evlatlarımızda iyi dereceler elde etmiştir. Bu öğrencilerimizin nezdinde bütün öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Başarı ekip işidir. Bu ekibin bir parçası olarak emeği geçen öğretmen arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Öğretmenlerimiz uzun yıllardır beraber çalıştığımız, birbirlerini ve öğrenciyi iyi tanıyan deneyimli arkadaşlarımızdan oluşmaktadır. Sınav süreci sadece akademik bir hazırlıktan ibaret değildir. Sosyal ve psikolojik desteğini öneminin farkında olan okulumuz 8 rehber öğretmen ve ayrıca 2 psikolog tan oluşan bir ekiple öğrencilerimizi desteklemiştir. Bununda çocuklarımızın başarısında etkisi büyüktür”

Dek Koleji Kurucu Müdürü Saygın Mercimek “Bildiğiniz üzere sınava hazırlık sadece bir yıldan ibaret değil elbette, sınav süreci 4 yıla yayılan düzenli, sistemli çalışma ve sıkı takip gerektiren bir süreçtir.4 yıllık sürede en büyük destekçimiz elbette velilerimiz olmuştur. Bu başarıda verdiği desteklerle en büyük pay sahiplerinden biride onlardır. Hepinizin huzurunda tüm velilerimize Dek Koleji adına teşekkür ederiz” dedi.

Otomatik taslak - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

 

  • Otomatik taslak - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu